Mad til den perfekte picnickurv

Sommeren er ikke ovre endnu, og det gælder bare om at få nydt solen så meget som muligt – gør det med verdens måske lækreste picnickurv

© Maria Engbjerg / Vanloseblues.dk
1 / 3

Når solen står højt på himlen er det skønt at pakke en picnickurv og drage ud i det fri og nyde maden i naturen. Og en picnickurv kan indeholde andet en sandwich og pastasalter.

Se bare denne lækre picnickurv med friske forårsruller og salater på glas – så kan sommeren bare komme an.

I picnickurven havde jeg:

Friske forårsruller

Salat i glas

Peanutbutter-dressing

Ærter

Vand

Sød chilidressing

Bestik og servietter

Ingredienser © Maria Engbjerg / Vanloseblues.dk
2 / 3

Ingredienser

PEANUTBUTTER-DRESSING:
3 spsk tamari (glutenfri soya)

3 spsk peanutbutter

Saften fra én lime

1 rød chili, finthakket

1 fed hvidløg, finthakket

2 tsk fintrevet ingefær

3 – 6 spsk vand

Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen og smag den til med lime og eventuelt lidt honning for at runde smagen af. Kom dressing på et glas med låg og kom det i picnickurven.

FRISKE FORÅRSRULLER (Fyld til cirka 10-12 ruller + ingredienser til to salater i glas)

2 håndfulde frisk koriander

2 håndfulde frisk mynte

2 hoveder hjertesalat

4 gulerødder – i juliennestrimler

1 rød peberfrugt – i tynde strimler

1 moden avokado – i tynde skiver

1 bakke bønnespirer

1 rød chili – finthakket

1/2 mango – i tynde skiver

1/2 agurk – i tynde skiver

2 forårsløg – i tynde skiver

Eventuelt: Rejer, tofu, edamamebønner, stegt fisk, kylling, svine- eller oksekød.

Fremgangsmåde © Maria Engbjerg / Vanloseblues.dk
3 / 3

Fremgangsmåde

Kom lunkent vand i en skål.

Læg ét rispapir i blød ad gangen i cirka 10-15 sekunder. Det skal ikke været helt blødt, inden du tager det op.

Placér rispapiret på et skærebræt og læg først et salatblad på lidt over midten af papiret, tættest på dig. Fordel resten af fyldet oven på salaten og rul så stramt omkring fyldet. Halvejs folder du stramt siderne ind over og ruller så stramt rullen færdig.

Gentag, til der ikke er mere fyld tilbage.

Skær rullerne over i fire dele og læg dem i en madkassse med låg og put dem i picnickurven.

SALAT I GLAS: Kom to spiseskeer peanutbutter-dressing i bunden af hvert glas og fordel resterne af grøntsagerne fra de friske forårsruller lag i lag i glasset, slut af med salaten, der vil blive blød og slasket af at komme i bunden. Sæt låg på glasset og sæt dem i picnickurven.

Maria Engbjerg er bidragsyder på Costume Fit, og hun vil friste med lækre og inspirerende opskrifter her på siden. Til dagligt blogger Maria på Vanloseblues.dk, hvor hun deler sin passion for sund og velsmagende mad. Lær Maria bedre at kende her.

Mere om Opskrifter? Få Costumes nyhedsbrev