Få Mikkel Egelunds opskrift på verdens bedste bearnaise
Få Mikkel Egelunds opskrift på verdens bedste bearnaise
Mikkel Egelund er køkkenchef på Resto Bar og den franske restauranter, Pastis, i København. Vi har lokket ham til at dele opskriften på den himmelske bearnaise, som de serverer på Pastis – og vi køber den aldrig færdiglavet igen.
Sauce Bearnaise
Ingredienser
2
personer
Ingredienser
- 125 g smør
- ½ dl hvidvinseddike eller estragoneddike
- 2½ æggeblommer
- ½ Nip salt, peber og piment d’Espelette (chilikrydderiblanding)
- 2 spsk. friskhakket estragon
Sådan gør du
- Smelt smørret i en gryde, og sæt det til side, så vallen skiller fra og ligger på bunden – her skal du kun bruge smørfedtet.
- Kom eddike i en gryde. Lun op ved svag varme.
- Når eddiken er lidt varmere end stuetemperatur tilsættes æggeblommerne, og der piskes nu på livet løs over svag varme, til massen tykner.
- Hold hele tiden øje med bunden af gryden – hvis æggene sætter sig, er det for varmt.
- Tag gryden af varmen og pisk indtil æggemassen er kølet lidt af. Fortsæt med at piske indtil alle luftbobler er ude af saucen, og den er begyndt at tykne yderligere.
- Hæld det klarede smør i lidt efter lidt.
- Hvis saucen bliver for tyk, kan den spædes med lidt kødsaft eller vand.
- Smag til med lidt salt, peber og lidt af chilikrydderiblandingen piment d’Espelette samt en håndfuld friskhakket estragon.
Du kan også finde opskriften i Mikkel Egelunds kogebog, som desuden også indeholder massevis af andre lækre opskrifter fra det franske køkken. Kogebogen hedder Pastis - En kogebog af Mikkel Egelund.
Del artiklen
article.link-copied