Sommersalat med melon og prosciutto
Gør din sommer ekstra lækker med en frisk salat, der er dejligt nem at lave og fungerer som både forret, tilbehør eller et let måltid
AfDenne lækre salat med melon og prosciutto er frisk, sommerlig og fyldt med smag.
Den søde melon går perfekt i spænd med den letsalte prosciutto, og rødløget samt dressingen er med til at give salaten lidt ekstra kant.
Som en bonus er salaten dejligt nem at lave og fungerer perfekt som både forret, tilbehør eller et let måltid.

Ingredienser
1/2 cantaloupmelon
2 håndfulde rucolasalat
1 håndfuld frisk basilikum, grofthakket
1/3 rødløg, finthakket
70 g prosciutto
75 g mozzarella eller feta

Dressing
2 spsk god olivenolie
1 spsk akaciehonning
1 spsk citronsaft
1 spsk hvid balsamico
Smag til med havsalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
Start med at forberede melonen. Jeg brugte et parisienne-jern til at lave fine, små melonkugler, men du kan sagtens bare skære melonen ud med en kniv.
Hæld melonen over i en skål sammen med rucolasalat, basilikum, mozzarella, det finthakkede rødløg og prosciutto-skinken – riv den ud i mindre stykker først.
Rør alle dressing ingredienserne sammen, og smag til med salt og peber.
Hæld dressingen ud over salaten, vend det hele godt sammen, og salaten er klar til servering.
