Sunde dessertpizzaer med lækre toppings

Kombinér det bedste fra to verdener, og sæt tænderne i en lækker frugtpizza næste gang, du har lyst til noget sødt. Få opskriften her

© Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com
1 / 3

Disse lækre frugtpizzaer vil være perfekte til weekendbrunchen, eller som et anderledes og sundere bud på en dessert.

De er dejligt nemme at lave, og kun fantasien sætter grænser, når det kommer til toppings.

Ingredienser © Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com
2 / 3

Ingredienser

2 små pizzaer:

1 ½ dl boghvedemel

1 dl havregryn

1 spsk kokossukker

1 tsk vaniljepulver

¼ tsk natron

¼ tsk bagepulver

En knsp salt

1 æg

3 spsk vaniljeskyr (almindelig skyr kan også bruges)

2 spsk kokosolie

Toppings

Vaniljeskyr

Hasselnøddesmør – prøv evt. denne opskrift på hjemmelavet nutella

Blandede bær*

Banan

Frisk mynte

Hakkede mandler

Hakket mørk 70% chokolade

*Jeg brugte en blanding af friske bær og bær fra frost, men da årstiden ikke helt er til det, vil man nemt kunne nøjes med bær fra frost – bare lad dem tø først.

Fremgangsmåde © Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com
3 / 3

Fremgangsmåde

Start med at blende havregrynene til mel. Hæld det derefter over i en skål med de øvrige tørre ingredienser, og bland det hele godt sammen.

Pisk herefter ægget sammen med de øvrige våde ingredienser i en separat skål. Rør de tørre ingredienser sammen med de våde – du skal have en klæbrig sammenhængende dej – tilsæt eventuelt lidt ekstra mel hvis nødvendigt.

Dejen er godt klistret, så fugt dine hænder, og fordel derefter dejen i to, og form to små pizzabunde på en bageplade foret med bagepapir. Lav dem så tynde som muligt.

Bag dem derefter i ca. 12 minutter ved 200 grader, til de er let gyldne.

Lad pizzaerne køle en smule, inden du tilsætter dine toppings. Jeg toppede den ene med vaniljeskyr, bær og frisk mynte. Den anden toppede jeg med hasselnøddesmør, banan, hindbær, hakkede mandler og mørk 70 % chokolade. Server straks.

DET SENESTE NYE DIREKTE TIL DIG