3 fejl, du sikkert laver, når du barbere ben
© Anna Stokland

3 fejl, du sikkert begår, når du barberer ben

Hvor mange rifter og røde knopper har du rundt omkring på din krop lige nu? Måske du lige skulle læse med her …

Du har formentlig gjort det i mange år – og har sikkert også prøvet at skrabe lidt for hurtigt hen over ydersiden af anklen, så du får et svigende snitsår. Eller også er du måske lidt for bekendt med røde knopper.

Det er ikke raketvidenskab at barbere ben, men derfor skader det jo ikke at tjekke op på, om du begår nogle af de fejl, der kan ødelægge din hud.

1. Du barberer imod hårenes groretning

Ja, du læste rigtigt. Du skal barbere med – især hvis du let får mærker og rifter af barberingen.

Det er du nemlig mere udsat for, når du arbejder imod hårene. Du får også nemmere indgroede hår på den måde, da den stump, du har cuttet af, risikerer at vokse ind i huden i stedet for op og ud.

2. Du bruger din engangsskraber mere end en uge

Hvis du barberer ben hver dag med en engangsskraber, skal den smides ud efter en uge.

Jo længere du kører med den samme skraber, jo flere bakterier ophober der sig på bladet. Det kan give infektioner, og når det så samtidig bliver sløvt, irriterer det hurtigere huden og giver rifter og røde knopper. Begynder skraberen først at nive i din hud, skal den også ud.

3. Du glemmer at exfoliere

Du tænker måske, at en omgang med skraberen er exfoliering nok i sig selv. Men du får faktisk en mere effektiv barbering, hvis du scrubber lidt først.

Det fjerner døde hudceller, som kan ligge i vejen for skraberen og bl.a. give dig røde knopper, og så løfter det hårene, så den bedre kan få dem med.