© Anna Stokland

Her glemmer flest danske kvinder at påføre solcreme

Og det kan have konsekvenser fremover, hvorfor skønhedsredaktør Marie Alkestrup nu er ekstra opmærksom på at huske dette ene sted.

Endelig er de første solstråler begyndt at titte frem, hvilket betyder, at rigtig mange af os myldrer ud i solen med ansigtet vendt mod lyset. En ganske uskyldig handling, men som mange efterhånden også ved, er solen ligeså dejlig, som dens stråler potentielt kan være skadelige og med al sikkerhed virke aldrende på huden.

Derfor er solcreme et must, og gerne med så høj en faktor som muligt, når den skal smøres på den udsatte ansigtshud. Men under et pressemøde med Avène i forbindelse med lanceringen af deres nye solcremer, blev undertegnede dog mindet om det sted i ansigtet, hvor jeg selv og åbenbart de fleste andre danske kvinder ikke er så gode til at huske at smøre den vigtige beskyttelse på.

Husk øjenområdet

Ifølge hudlægen Kasper Alsing, der var med som hudekspert for Avène til den netop overståede presselancering, er huden under øjnene det sted, hvor flest kvinder glemmer at smøre med solcreme. Det er uheldigt med tanke på, hvor tynd huden i forvejen er her. Huden under øjnene er i forvejen et af de steder, hvor vi først begynder at se linjer, og glemmer du solcremen, vil alderens tegn, såsom linjer og pigmentforandringer, kun komme endnu hurtigere.

Så det gode råd, som jeg nu også vil huske, er at få smurt solcremen helt op til under øjnene. Husker du en hat og et par store solbriller, får huden endnu mere beskyttelse mod de dejlige, men aldrende solstråler.