4 tricks, der får makeuppen til at holde længere
© Victor Jones

4 tricks, der får makeuppen til at holde længere

Hænger mascaraen ned ad kinderne sidst på dagen, og er øjenskyggen forlængst væk? Find ud af, hvordan du får makeuppen til at blive siddende hele dagen – og natten

Det er en udfordring at lægge en flot makeup, men det er en endnu større udfordring at få den til at holde dagen ud. Derfor har vi samlet en stribe tips til en holdbar makeup, som er lette at gå til.

1. Lad primeren tørre

Enten er du afhængig af primeren, eller også kender du den ikke. Tænk på den som et vidunderprodukt, du bruger mellem din fugtighedscreme og foundation. En ting, som mange glemmer er, at fugtighedscremen skal nå at trænge ind i huden og tørre, før du bruger din primer. Sådan får du mest nytte af produktet og et pænere resultat. Et andet tip er, at du skal huske at finde den korrekte primer til din hudtype – der findes et hav af varianter.

2. Brug en beautyblender

Vi har hørt meget om den, men mange af os ved ikke så meget om, hvordan den skal bruges. Nogle makeupentusiaster påstår, at den har ændret deres liv, og stylister siger, at de ikke kan leve uden. Den lille, rosa svamp kan erstatte normale makeupbørster og efterlader din hud jævn og smuk.

Sådan gør du: Fugt svampen med vand, før du let putter foundation på huden. Den skal ikke være så våd, at vandet drypper. Klem derfor svampen godt, inden du bruger den i ansigtet. Brug derefter den spidse ende til at påføre lidt pudder. Sådan får du et perfekt look og matte sektioner, som ser helt naturlige ud. Den mest brugte og populære er svampen fra mærket Beautyblender.

3. Brug en lipliner under læbestiften

Liplineren blev skabt for at makere læbernes facon med en ydre linje. I 80'erne blev den brugt for at skabe en kontrast mellem farverne. Nu bliver den brugt til at tegne større eller bredere læber i bedste Kylie Jenner-stil.

Uanset, hvilken teknik du bruger, er det vigtigste at vælge lipliner i samme farve som din læbestift. Sørg for at lægge liplineren på hele læben – ikke bare i kanten af læberne. Så vil læbestiften sidde meget længere, og ikke smitte af, når du drikker eller spiser.

Hvis du vil gøre en ekstra indsats for ikke at miste læbefarven, findes der yderligere seks tricks, der giver en holdbar læbestift.

4. Brug en base under øjenskyggen

Det er et velkendt problem, at øjenskygge kan samle sig i streger over øjet. Man kan nemt fristes til at tro, at produktet er af dårlig kvalitet, men det er ikke nødvendigvis øjenskyggen, der er synderen.

Problemet kan afhjælpes ved at lægge en helt mat farve som base, før du påfører din ønskede farve. Du er sikkert blevet bedt om at bruge en primer på øjenlåget, men det eneste, den vil gøre, er at forstærke farven på øjenskyggen. Du skal påføre en helt mat farve for at absorbere hudens olielag. Brug en bred børste, og påfør et par ekstra lag, før du lægger øjenmakeuppen.

Prøv eksempelvis Bobby Browns øjenskygge i farven Bone.

ALT DET, DU IKKE VIL GÅ GLIP AF