Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

TBS171121-04

5 skønne julegaver til kvinderne i dit liv

Få skønhedsredaktørens bud på lækre julegaver, der uden tvivl vil sprede glæde - og som samtidig støtter et godt formål.

Julen nærmer sig, og det er tid til at gå i gang med de hyggelige forberedelser og finde ud af, hvem man skal forkæle. Costumes skønhedsredaktør, Marie Alkestrup, har samlet fem bud på skønne julegaver til kvinderne i hendes liv. Se, hvad hun anbefaler og læs samtidig, hvordan du kan støtte kampen mod kvindevold.

I år hylder The Body Shop de ildsjæle, der hjælper kvinder, som er udsat for vold. Alle køb hos The Body Shop mellem den 13. oktober til den 24. december bridrager til Landsorganisation af Kvindekrisecentre (LOKK), der hver dag gør en forskel for mange kvinder. Du kan tilmed støtte med hele 35 kr. ved køb af The Body Shops Comfort & Cheer Body Butter Trio.

Costumes skønhedsredaktør Marie Alkestrups anbefalinger

Til min søster

Jeg elsker fed creme og er den kombineret med en lækker duft, er det kun et plus. Derfor vil jeg gerne forkæle min søster med The body shops Body butter med duften af Joy & Jasmin, som jeg håber hun vil blive glad i låget af, hver gang hun løfter låget på den ikoniske krukke.

TBS171121-07

Til min mor

For mig er det vigtigt, at modtageren af min gave kan mærke, at jeg faktisk har tænkt over, hvad det er jeg giver dem. Derfor skal jeg helt sikkert også gøre brug af The Body shops gaveæsker, hvor jeg selv kan skræddersy indholdet. Det vil sige jeg kan vælge præcis de produkter, som jeg ved ville gøre min mor ekstra glad, og i min personlige gaveæske til min mor, skal der helt sikkert være et par nærende håndcremer, en god shampoo og fugt til læberne. At det hele bliver pakket i en gaveæske lavet af genbrugspapir, synes jeg kun gør gaven endnu bedre.

Til veninden med badekar

Et badekar står allerøverst på min ønskeliste, men det ser desværre ud til at have lange udsigter. Til gengæld har jeg en god veninde, som er så heldig at have et, og jeg under hende at nyde tiden i badekæret med gaveæsken Fizz & Festivity Bath Bomb Gift. Så får hun både festligt og farverigt skum i badet og eksfoliering med den blide men eksfolierende klud som følger med i sættet.

TBS171121-01

Til min veninde - og mig selv

Jeg elsker the body shops serie Glowing British Rose Duo. Både for dens duft af roser, men særligt for de glimtende partikler som er i cremen. Jeg har genkøbt denne creme så mange gange, fordi den får huden til at stråle med lækker fugtmættet glød – og måske ender sættet med showet oil og Body Butter ikke kun under min venindes juletræ, men også mit eget.

Til min mormor

MIn 93-årige mormor fortjener kun det bedste, og det er formentligt fra hende jeg har arvet glæden ved makeup og lækre skønhedsprodukter fra, så jeg ved, at hun om nogen vil blive glad for en forkælende skønhedsgave. Derfor får hun den blide og beroligende gaveæske Soothing Almond Milk & Honey Big Gift Box, som indeholder alle de bedste produkter med fed mandelmælk og plejende honning, som jeg håber, vil give hende følelsen af lidt blød forkælelse i hverdag.

The Body Shop fortsætter kampen mod mænds vold

Undersøgelser viser, at kvinder er mere udsat end mænd, når det kommer til partnervold, eks-partnervold eller vold fra nære relationer. Særligt under COVID-19 blev der rapporteret en stigning i vold mod kvinder og piger, som en konsekvens af selvisolering og lock-down. Derfor indledte The Body Shop et samarbejde med Landsorganisation af Kvindekrisecentre (LOKK) i 2020 for at støtte kampen mod mænds vold. Direktør for LOKK Kamilla Bjørn Drøidal udtaler:

”Vold mod kvinder og børn er et strukturelt samfundsproblem. Det kræver en solid og koordineret indsats, og ikke mindst at vi fjerner tabuet og udbreder viden om vold; både overfor den enkelte kvinde, hendes familie og omgangskreds, på arbejdspladsen, overfor fagpersoner, på politisk niveau og i samfundet som helhed.”

Og der er god grund til at gøre noget ved problemet. Vold mod kvinder koster samfundet mange penge. Det forklarer Kamilla Bjørn Drøidal:

”Kønnet vold vurderes at koste EU 366 milliarder euro om året. Det viser en ny beregning fra The European Institute for Gender Equality (EIGE) - Vold mod kvinder udgør 79 % af dette beløb. Arbejdet for vedtagelse af en national handlingsplan til håndtering og forebyggelse af vold i nære relationer og partnerdrab, på tværs af kommuner, sektorer og myndigheder, skal prioriteres, og den skal udarbejdes med inddragelse af alle relevante aktører på voldsområdet. En handlingsplan, som skal have fokus på både de voldsudsatte, deres børn samt voldsudøveren.”

Derfor donerer The Body Shop minimum 100.000 kr. til LOKK og sætter fokus på problemet blandt andet gennem julekollektionen, hvor hvert et køb bidrager til den velgørende organisation, der dagligt hjælper kvinder i nød.

Alle køb i The Body Shop denne jul bidrager til LOKK. Er du på udkig efter den perfekte gave, kan du donere hele 35 kr. ved køb af The Body Shops Comfort & Cheer Body Butter Trio, der består af tre ikoniske og populære Body Butters; Moringa, Mango og Almond Milk.

TBS171121-08

Marie Alkestrup om emnet

Hvorfor er emnet vold mod kvinder vigtigt at sætte fokus på?

"At sætte fokus på vold mod kvinder er utroligt vigtigt, fordi det ikke bare her i Danmark, men i hele verden er et kæmpe problem. Et problem som for mange kun blev værre under corona-pandemien, hvor mange kvinder var tvunget til at være mere hjemme med deres voldelige partner."

Hvordan får vi nedbragt volden mod kvinder?

"I Danmark tror vi måske, at partnervold ikke er så stort et problem, men tallene er chokerende, og noget der skal fokus på nu. Ifølge dansk kvindesamfund er omkring 100.000 danske kvinder udsat for fysisk og psykisk vold. Og Ifølge en artikel skrevet af den danske retsmediciner Asser Hedegård Thomsen, fra Institut for Retsmedicin ved Aarhus Universitet, som udkom i 2019 i det internationale tidsskrift Forensic Science International: Synergy er over halvdelen af alle de drab som er sket på danske kvinder de sidste 25 år blevet begået af en partner. Det er voldsomme tal, og tal som skal frem i lyset, da vold mod kvinder i hjemmet ikke nødvendigvis er dem som bliver bragt i nyhederne, på trods af at partnerdrab udgør 26,7 procent af alle drab i Danmark, hvor for eksempel bandedrab kun udgør 7 procent."

Har du nogen gode råd til, hvad man kan gøre for at gøre en forskel for voldsramte kvinder?

"Det, vi alle sammen kan gøre er, at tale højt om de her tal og sætte fokus på det som et af de største samfundsproblemer her i Danmark. Derudover bør vi alle være opmærksomme på kvinderne i vores liv og de forhold de lever i, træde til og støtte. Man kan også hjælpe ved at donere, som for eksempel The Body Shop gør det til organisationen LOKK, som er Landsorganisation af kvindekrisecentre, der repræsenterer mere end 50 kvindekrisecentre rundt om i landet med 500 ansatte og over 1.500 frivillige."

Vidste du, at…

 • 31% af alle kvinder har været udsat for fysisk eller seksuel vold? Det viser en global rapport fra WHO.

 • Mindst 70.000 kvinder udsættes hvert år for psykisk vold af sin partner
  Kilde: VIVE 2018. Psykisk partnervold - en kvantitativ kortlægning (Mai Heide Ottosen & Stine Vernstrøm Østergaard)

 • 38.000 kvinder er udsat for fysisk vold
  Kilde: SIF 2018. Vold og seksuelle krænkelser. (Forfattere: Laura Deen, Katrine Bindesbøl Holm Johansen, Sanne Pagh Møller og Bjarne Laursen)

 • Over 2000 kvinder og 1900 børn har hvert år ophold på et krisecenter
  Kilde: Danmarks Statistik

 • Over 30.000 børn er hvert år vidne til partnervold
  Kilde: SIF 2012. Vold i nære relationer. (Forfattere: Karin Helweg-Larsen i samarbejde med Ministeriet for Ligestilling og Kirke)

 • 79% af de 3,7 milliarder Euro, som kønnet vold koster Danmark om året, er vold mod kvinder.
  Kilde: European Institute for Gender Equality (2021): The costs of gender-based violence in the European Union.

Comfort_and_Cheer_Body_Butter_Trio_17500_SEK__12500_DKK-1

Når du køber The Body Shops Comfort & Cheer Body Butter Trio, går 35 kr. direkte til LOKK og deres vigtige arbejde for at hjælpe kvinder. Comfort & Cheer Body Butter Trio består af tre populære Body Butters: Moringa, Mango og Almond Milk.

Se mere om The Body Shops julekollektion her.