Skønhed: 6 råd du ikke skal følge, hvis du vil have pæne bryn, sund hud og pæn makeup
© Anna Stokland

6 dårlige skønhedstips, du ikke skal følge

Er du en af dem, som smiler, når du lægger din blush, eller trofast køber creme og rens fra samme produktserie? Læs, hvorfor det ikke er en god idé

I skønhedsverdenen florerer en del dårlige råd og myter – nogle mere sejlivede end andre. Desværre kan det have fatale konsekvenser for både hud og forfængelighed, hvis du følger de forkerte råd. Derfor lister vi de seks mest gængse myter i et forsøg på at få dem udryddet én gang for alle.

Psst ... Her er de 4 hårfarver, som vil give dig et yngre udseende

1. Du må kun bruge produkter fra samme serie og brand

Denne myte kan tilskrives flere skønhedsmærkers effektive markedsføring tilbage i 90’erne, hvorfor mange er af den opfattelse, at man ikke kan blande produkter på tværs af serier og mærker. Det er og bliver en myte. Selvom nogle produkter måske er lavet til at passe godt sammen, er der intet i vejen for at udvælge netop de produkte, der sammen giver din hud den bedste pleje – uanset mærket.

2. Du skal bruge en lipliner, der er mørkere end din læbestift

Den mørke lipliner skal kun bruges, hvis du ønsker en iøjenfaldende effekt, og i alle andre tilfælde vil du få et langt bedre resultat med en lipliner i præcis samme farve som din læbestift.

Et godt tip er i øvrigt at farve hele læben op med lipliner, inden du lægger læbestift. På denne måde holder farven bedre, og du vil ikke ende op med en træt lipliner-streg, når læbestiften bliver slidt af.

3. Du må ikke bruge fugtighedscreme, hvis du har olieret hud

Døjer du med fedtet hud, har du muligvis hørt, at du skal skrue ned for al slags fugt i din daglige pleje. Det er en stor fejl. I de fleste tilfælde vil din hud blive tør af manglende fugt, og vil derfor begynde at overproducere talg, hvilket kun vil resultere i en endnu mere olieret hud.

Derfor er fugt nødvendigt for den fedtede hud, men vælg eventuelt nogle matterende fugtighedscremer eller nogle varianter, som ikke er oliebaserede.

4. Du skal smile, når du lægger blush

Har du unge også spændstige kinder kan det være fint at smile til spejlbilledet og lægge din blush dér, hvor kinden er mest fyldig.

Med årene vil de flestes kinder dog begynde at hænge lidt mere, hvilket betyder, at det sted, der buler når du smiler, vil ryge længere ned, når du slipper smilet. Det kan betyde, at din blush vil være placeret uhensigtsmæssigt og ikke vil fremhæve dine bedste træk, tværtimod.

Derfor vil det være bedre at lægge blush uden at smile og i stedet fokusere på at lægge farven på midten af din kind.

5. Du skal bruge meget foundation for at skabe en smuk hud

Går du og drømmer om at lægge en makeup, hvor den flotte hud er i fokus, er du måske af den opfattelse, at det kræver et tykt lagfoundation. I virkeligheden bruger mange makeupartister så lidt produkt som muligt, da nøgen hud har den mest levende glød. Brug derfor kun foundation, der hvor det er højest nødvendigt.

Du kan også undlade din foundation fuldstændigt, og i stedet kun bruge en anelse concealer under øjnene og ved næsefløjene. Fokusér i stedet på de fugtende cremer og serummer, som vil få gløden frem i huden.

6. Du får pænere bryn ved at barbere dem af, og selv tegne dem op

Selvom man skulle tro, at denne teknik var blev udryddet allerede tilbage i de sene 90’ere, findes der stadig kvinder, som troligt barberer brynene af for selv at tegne dem op med brynfarve. Det er dog en metode, som giver et meget unaturligt look og unødig irritation af huden ved brynene.

MERE FRA COSTUME