Allergivenlig makeup miild
© Miild

Dansk succes: Den værste fejl, du kan begå som ny iværksætter

De unge, danske iværksættere Tanja Gregersen og Tine Emilie Svendsen har skabt verdens første allergivenlige, bæredygtige og økologiske makeupbrand

De danske veninder Tanja Gregersen og Tine Emilie Svendsen udgør tilsammen det nye makeupbrand Miild.

Begge drømte om et liv, hvor de kunne arbejde indenfor beautyverdenen, men drømmen fik et stort tilbageslag, da de begge blev ramt af allergier. Modgangen skulle imidlertidig ikke stoppe dem – istedet fik de blod på tanden.

Sammen skabte de Miild makeup, som blev verdens første makeupbrand, der både er allergivenligt, bæredygtig og økologisk. Vi har taget en snak med veninderne bag Miild om makeup og iværksætteri.

Allergivenlig makeup
© Miild

HVORDAN ER DET AT VÆRE UNG IVÆRKSÆTTER?

“Det kan føles som et held at det lykkes. Men vi ønsker at udrette noget og hjælpe kvinder. Den passion er vigtig, da der ligger meget arbejde i at være iværksætter og det kræver et stort engagement. Det sværeste er, at man ikke kan have total kontrol over alle processor, for man lægger sjæl og hjerte i projektet.”

HVILKE FEJL BEGÅR MAN OFTEST SOM NY IVÆRKSÆTTER?

“Det er en fejl ikke altid at have en plan B. Du må aldrig sidde fast i en situation hvor du er fanget. Man skal så vidt muligt altid være uafhængig.”

HVAD ER JERES BEDSTE TIPS TIL ANDRE, DER HAR SAMME DRØM SOM JER?

“Sæt jer godt ind i markedet og sammensæt det bedste team. Det er umuligt at gøre alting alene. Samtidig er det godt at tage imod vejledning, men man skal altid gøre det, man selv føler er rigtigt for projektet.”

Allergivenlig makeup
© Miild

HVAD ER JERES MISION MED MIILD?

“Vores mission med Miild er at være det førende brand inden for allergivenlige og certificerede produkter. På det mere følelsesmæssige plan er det vigtigt for os, at kvinder har en ret og et valg, til at vælge de bedste produkter der findes.

Markedet mangler i dag gennemsigtighed. Det er en af vores kerneværdier, at man kan stole på Miild og ikke være utryg ved at bruge produkterne.”

HVAD ADSKILLER JER FRA ANDRE ALLERGIVENLIGE MAKEUPBRANDS?

“Vi adskiller os især igennem vores certificeringer. Det betyder, at vi har kilder udefra,der kvalitetschecker produkterne. Andre produkter kalder sig for allergivenlige, uden at have de givne certificeringer, der garanterer, at de lever op til, hvad de lover."

HVILKE INGREDIENSER SKAL MAN UNDGÅ I SIN MAKEUP?

“Alle former for parfume er som udgangspunkt noget, som man skal tage afstand fra. Derudover benytter vi kun konservering, der blandt andet også kan findes i madlavning. Lovgivningen har gjort nogle allergifremkaldende parabener ulovlige, men konserveringsmidler er endnu ikke blevet undersøgt fuldt ud, og de kan også medvirke til allergi. Vi er nødt til at være kreative og aldrig tage de nemme løsninger.”

Allergivenlig makeup
© Miild

HVORFOR ER DET VIGTIGT AT KØBE BÆREDYGTIG MAKEUP?

“Det er vigtigt at tænkte i en helhed og på ressourcer – vi skal bruge det, vi har. Der er flere ting, som vi gerne vil, der endnu ikke er teknisk muligt. For eksempel vil vi gerne kunne lave nedbrydeligt emballage til vores kommende foundation, men det er endnu ikke muligt. Derfor må vi hele tiden optimere os selv og inspirere hinanden til at være mere bæredygtige.”

HVORDAN FUNGERER MIILD MAKEUP I FORHOLD TIL ANDRE PRODUKTER PÅ MARKEDET?

“Vi har begge en faglig stolthed, der gør, at vi ikke lancerer nogle produkter, som ikke fungerer ordentligt. Vores mål er at være endnu bedre end det, der findes i forvejen.

I Danmark er vi langt fremme, men ikke nok kender til de certificerede alternativer endnu. Vi befinder os stadig i oplysningsperioden, da vi reelt kun har været på markedet i fire måneder. Vi gør derfor alt, hvad vi kan, for at informere kvinder omkring os og vise, at der findes et allergivenligt og certificeret alternativ.”

Allergivenlig makeup
© MIILD

HVAD ER JERES MÅL FOR FREMTIDEN?

“Vi vil bredes ud til hele verdenen, da alle har behov for et bedre alternativ. Vi er bare nødt til at starte i Danmark. Det er vigtigt for os at kunne hjælpe kvinder, som tidligere har været forhindret i at bruge makeup, blandt andet på grund af allergier – det er deres respons, der er det primære for os.

Makeup er en god start, men det er kun et udgangspunkt, vi vil udvide til endnu flere typer produkter.”

Du kan lære meget mere om Miild makeup her, samt finde din nærmeste forhandler.