© Anna Stokland / Unsplash.com

Den billigste og sundeste kur mod urenheder

Har du efterhånden brugt det halve af opsparingen på at få bugt med uren hud? Spar pengene, og få drømmehuden med resterne fra morgenbordet

Skønhedshylderne bugner med forskellige masker, cremer og sæber, som alle påstår at kunne fjerne urenheder fra din hud. Men inden du køber flere produkter, så prøv at se, hvad der ligger tilbage, når du har lavet morgenens smoothie eller havregrød, for der finder du nemlig en meget billigere løsning: Bananen – eller nærmere skrællen fra den.

Bananskræl indeholder en masse sunde fedtsyrer og antioxidanter, som blandt andet lutein, der beskytter huden mod skadelige faktorer som solen og frie radikaler. Derudover har bananskræl en overraskende god effekt på uren hud.

Herunder får du fire opskrifter på ansigtmasker med bananskræl, som kan hjælpe dig af med dine urenheder – nemt, sundt og budgetvenligt.

© Unsplash.com

Sådan bruger du bananskræl mod urenheder

1. Bananskræl

Vask dit ansigt, så det er helt fri fra makeup, og dup huden tør med et håndklæde. Tag så en helt frisk bananskræl, og massér huden med indersiden af skrællen i ti minutter. Hvis skrællen når at blive brun forinden, så skift ud med et nyt stykke. Lad så ansigtet være i tyve minutter, og vask herefter med lunkent vand.

Du kan sagtens bruge denne maske hver dag, hvis du har lyst. Bananens mange antioxidanter beroliger din hud, og fremmer helingsprocessen, så betændelse og ar i huden, forsvinder hurtigere.

2. Bananskræl og bagepulver

Mos et stykke bananskræl, og bland sammen med en teske bagepulver. Når du har opnået en fin konsistens, kan du begynde at påføre masken på de områder af din hud, som har brug for hjælp. Lad masken sidde i to minutter, skyl herefter af med lunkent vand, og afslut med en fugtighedscreme, som ikke tilstopper porerne.

Bagepulveret går ind og trækker giftstofferne ud af dine porer, eksfolierer huden, udtørrer urenheder og reducerer rødme i huden. Brug denne maske et par gange om ugen.

3. Bananskræl og æblecidereddike

Her skal du igen bruge most banaskræl, men nu skal massen blandes sammen med to spiseskefulde æblecidereddike og en spiseskefuld vand. Når du har opnået en blød og glat konsistens, påfører du masken på din udsatte hud og lader den sidde i ti minutter. Skyl herefter med lunkent vand.

Æblecidereddike er kendt for sine gode egenskaber som toner, da den er med til at regulere produktionen af sebum i huden. Eddiken er derudover også fyldt med antioxidanter, som hjælper med at udrydde alle bakterier i huden, der er skyld i urenheder.

4. Bananskræl og honning

Endnu en gang skal bananskrællen moses, og du skal bruge cirka en teskefuld. Bland skrællen sammen med en halv teskefuld honning, indtil den får den rette konsistens. Påfør masken i ansigtet, og lad den sidde i 15 minutter. Skyl herefter af med lunkent vand.

Honning er kendt for sine antibakterielle egenskaber, som er effektive i behandlingen af urenheder. Derudover er honning meget fugtgivende, hvilket er essentielt i opretholdelsen af en sund hud. Honning indeholder også afblegende ingredienser, som kan være med til at mindske ar fra tidligere udbrud.

ALT DET, DU IKKE MÅ GÅ GLIP AF