© Wenn

Den chokerende beautytrend, ingen taler højt om

Det seneste skud på beautystammen er alt andet end glamourøst. Skal du prøve det?

Det er ingen hemmelighed, at beauty-influencers er med på de nyeste tendenser inden for både hår og makeup. Det er ofte fristende at hoppe med på bølgen, men seneste skud på beautystammen får os til at løfte øjenbrynene.

Flere og flere kvinder er begyndt at barbere ansigtet, efter en af verdens største beautybloggere, Huda Kattan, delte sin passion for metoden med sine 28 millioner følgere på Instagram.

Fænomenet går også under navnet dermaplaning og har længe været populært i Asien, men det er først i løbet af de seneste år, at ansigtsbarbering har fundet vej til Europa.

Huda er fortsat fortaler for dermaplaning og skriver blandt andet på sin blog:

“Jeg ved, at det virker helt skørt, men læs lige med. Ansigtsbarbering er faktisk helt fantastisk. Det er ikke bare godt til at fjerne små hår, men det er dertil godt for eksfoliering, det hjælper på dark spots og på at forhindre aldring af huden og det hjælper din makeup til at sidde bedre end nogensinde. Elizabeth Taylor og Marilyn Monroe barberede også deres ansigter."

Huda har efterfølgende indrømmet, at hun barberer sit ansigt en gang om ugen, men tilføjer, at det ikke er for alle og enhver.

Hudplejeklinikken Skin & Care i Oslo udfører barbering af ansigtet og fortæller, at de laver behandlingen med et specialblad, hvor de kontrolleret skraber hår og døde hudceller af ansigtet.

“Det gøres gerne i kombination med en dybere peeling eller specialmaske. Ofte også sammen med LED-terapi for en endnu dybere og forbedrende effekt,” forklarer Sarah Gallor fra Skin & Care, og fortsætter:

“Vi har kunder i alle aldre, og de fleste er faste og gør det ca. hver 4-5 uge. Alle kan få denne behandling, men det er specielt godt for dem med mange dun i ansigtet. Og tåler man ikke voks i ansigtet, er dette et godt alternativ.”

Sarah tilføjer, at den positive effekt ved behandlingen er, at når man fjerner dun, tør hud og døde hudceller fra ansigtet, resulterer det i, at produkter trænger meget bedre ind i huden og dermed har større effekt.

I skrivende stund er Skin & Care de eneste i Norden, der udfører behandlingen, men mon ikke den når de danske skønhedsklinikker inden længe.