Den ultimative guide: Sådan bliver du skøn før brylluppet

Skønhedsekspert Sara Rostrup guider dig til at blive bryllupsklar fra top til tå – der er både en luksusversion og billige alternativer

1 / 6

Der er rigtig mange ting at holde styr på op til et bryllup, så her får du den ultimate beauty timeline, så du ved, hvad du bør huske og i hvilken rækkefølge, du skal gøre tingene, inden den store dag.

Og der er ingen grund til panik, er tiden for knap til at løbe rundt til behandlinger, har jeg fundet enkle alternativer, der kan være lige så gode.

10 dage før: Hud
2 / 6

10 dage før: Hud

En god dybderens og eksfoliering af huden bekæmper tilstoppede porer og urenheder, og er vigtig for, at huden kan stråle på din bryllupsdag.

Book tid hos din kosmetolog i god tid, eller få anbefalet en af en god ven. Efter en dybderens, er det vigtigt, at du er god til at rense din hud derhjemme, både morgen og aften, så den holder sig flot til brylluppet.

Alternativ:

En dybderensende maske kan også give huden synlige resultater, for eksempel Rodials sorte peel-off maske, som indeholder ler og vitaminer som fjerner urenheder, mindsker porer og lysner huden. Brug den to gange i løbet af de genværende dage inden brylluppet.

Glamoxy snake mask, Rodial hos Matas.dk 645 kr.

1 uge før: Krop
3 / 6

1 uge før: Krop

Viser du meget hud i din brudekjole, kan det være flot, at huden har lidt farve. Hvis det er for urealistisk at opnå gløden på naturligvis ude på altanen, kan en spraytanvære løsningen.

Book tiden en uge inden brylluppet, så farven ikke er helt frisk på bryllupsdagen, da den tit er lidt kraftig dagen efter påførelse. Undgå at blive spraytannet i ansigtet, da du naturligt får mere sol her i forvejen, og nemt kan justere farven med lidt solpudder, når du lægger makeup.

Tip: Husk at bruge en bodyscrub, før du skal spraytanes, så holder resultatet længere.

Alternativ:

Mange er bange for, at en spraytan er for voldsom i farven, og at en selvbruner bliver for ujævn. Redningen her er den nye Gradual tan in shower fra St Tropez, som du påfører, når du er i bad. Den skal virke i tre minutter, og giver den fineste, naturlige glød.

Gradual tan in shower, St Tropez hos Ellos.dk 219 kr.

5 dage før: Bryn
4 / 6

5 dage før: Bryn

Dine øjenbryn former og definerer dit ansigt, faktisk står de for helt op til 70 procent af dit ansigts definition.

Få dem derfor farvet og plukket af en professionel, så både form og farve passer perfekt til dig. Fine bryn kan give dit ansigt et optisk ansigtsløft og virkelig gøre, at du ser toplækker ud til dit drømmebryllup.

Alternativ:

Investér i en god brynblyant, så du selv kan fremhæve brynformen på bryllupsdagen.

Brow wiz fra Anastasia Beverly Hills har smukke, kolde farver, som er klædelige for skandinaviske kvinder. Du finder lidt inspiration til påførelse her.

Brow wiz, Anastasia Beverly Hills hos Houseofstars.dk 199 kr.

3 dage før: Vipper
5 / 6

3 dage før: Vipper

At få påsat lidt ekstra øjenvipper til brylluppet for mere fylde og volumen kan være smukt, så bambi-looket er klar til at kigge din kære dybt i øjnene.

Får du sat vipper på, slipper du også at tænke på vandfast mascara, og du vil vågne op i bryllupssengen dagen efter med lige så perfekte vipper.

Alternativ:

Køb falske buketvipper, som du selv sætter på, når du lægger makeup. Vælg for eksempel Individuals duos & trios fra Eylure, som er lidt bredere end de klassiske enkle buketvipper. Ikke alene er de lettere at sætte på selv, de giver også en mere fyldig effekt til vippene.

Husk at bukke vipperne inden, og påfør (vandfast) mascara på vipperne først.

Individuals duos & trios, Eyelure hos Feelunique.com ca. 70 kr.

1 dag før: Hud
6 / 6

1 dag før: Hud

En oxygenboost-behandling behøver ikke tage mere end 15 minutter, men udretter mirakler med din hud. Mineraler og hyaluronsyre kombineret med oxygen presses ned i huden med en airbrush-maskine, som giver huden et fantastisk, øjeblikkeligt boost.

Alternativ:

Aftenen før den store dag lægger du dig godt til rette med Estée Lauders Advanced night repair recovery foil mask – en fantastisk sheet-maske, som lægges på ansigtet i 20 minutter, mens du slapper af.

Masken indeholder antioxidanter og fugt, og på grund af maskens sølvfolie på ydersiden, indkapsles fugten, hvilket har en positiv virkning på huden.

Husk også at give dig selv lidt ansigtsmassage, for at få gang i blodcirkulationen i huden. Brug hænderne eller en gua sha. Så er huden i topform til næste dag, selv om du måske er for spændt til, at skønhedssøvnen bliver optimal.

Advanced night repair recovery foil mask, Estée Lauder 720 kr. for 4 stk.