© Morten Andersen

Det enkle franske skønhedstrick du skal kende

Costumes skønhedsredaktør Marie Alkestrup tog til Frankrig for at lure de franske kvinder et par tricks af og se, hvordan de får smuk og fugtmættet hud

Har du også kigget misundeligt efter en cool parisienne, der bare har dét der helt rigtige, afslappede og gennemførte look?

Costumes skønhedsredaktør Marie Alkestrup rejste til Frankrig for at undersøge, hvorfor de franske kvinder især er vilde med at bruge en helt særlig slags vand i deres skønhedsrutine.

Hvert sekund bliver der nemlig solgt en flaske Avène Termalkildevand på verdensplan. Men hvorfor er netop vandet fra kilden i Sydfrankrig blevet så populært, og kan det være lidt af hemmeligheden bag de franske kvinders naturlige og fejlfri hud?

Se skønhedsredaktør Marie Alkestrups besøg i Avène her:

Vandets hemmelighed

Historien om termalkildevandet stammer helt tilbage fra 1736, hvor det siges, at den lokale marquis (greve), Pons de Rosset de Rocozels, opdagede vandets unikke egenskaber, fordi en af hans heste blev kureret for sin hudlidelse, da den drak og rullede sig i termalkildevandet.

Termalkildevandet er startet som regnvand, der løber ned gennem undergrunden i mindst 50 år, hvorefter det pumpes op og bruges i hudplejeprodukterne Eau Thermale Avène. Når du tager din Avène Termalkildevand på spray i brug, er det derfor også første gang i mere end 50 år, at kildevandet kommer i direkte kontakt med luft.

Det er naturen i området, som giver vandet en unik sammensætning af mikroflora og hudplejende mineraler som silica, magnesium og kalcium.

Termalkildevandet har i mange år været brugt på kurbadet i Avène til at behandle eksem og andre hudproblemer. Det har en neutral pH værdi og et meget lavt saltindhold, så huden ikke udtørres eller irriteres. Sprayen indeholder kun termalkildevand – intet andet, som fx duftstoffer eller farve.

© Eau Thermale Avène

Et ophold på Avènes Hydroterapicenter er ikke et spaophold i klassisk forstand, men nærmere et rekreativt ophold, hvor du kombinerer forskellige behandlinger med termalkildevandet. Samtidig forkæler du din krop med sund mad på det luksuriøse hotel og giver dit sind en velfortjent pause med afslapning og lange gåture i den smukke natur.

© Morten Andersen

Du drikker naturligvis også termalkildevandet under dit ophold. I Avène Hydroterapicenter springer kilden fra flere løvehoveder, som du kan slukke tørsten ved.

Shop skønhed på apoteket

I dag er vandet en essentiel del af alle hudplejeprodukterne fra Avène, så du ikke behøver rejse helt til Frankrig på kurophold, men kan få termalkildevandets unikke egenskaber i din daglige skønhedsrutine.

Find den serie af Avène-produkter, der passer bedst til netop din huds udfordringer, og brug den forfriskende, fugtgivende og beroligende termalkildevand spray efter rens eller lige, når du står ud af badet og har duppet dig tør, hvor din hud er ekstra modtagelig. Beskyt derefter huden med en fugtgivende og plejende creme. Hvis din hud har behov for ekstra fugt eller anden målrettet pleje, så tilføj også serum til din hudplejerutine, der kan gøre en stor forskel.

Du finder Eau Thermale Avène på apoteket herhjemme – så kan du få en lille bid af Frankrig næste gang du shopper skønhedsprodukter.

© Avène

Avène ligger i Orb-dalen i Haut-Languedoc Nationalparken og er omkranset af de smukkeste, frodige bjerge. Her udspringer kilden med termalkildevandet, der er blevet verdenskendt for sine blødgørende og beroligende egenskaber.