© Thomas Dahl for Benjamin Creative

“Det er en form for kærlighedserklæring til kroppen, så jeg bliver mildere over for mit spejlbillede”

For skønhedsredaktør Marie Alkestrup er selvkærlighed lig med hendes daglige skønhedsrutiner, der giver anledning til at tjekke op på sig selv og sin krop. Kom med hjem til hende her, og hør mere om hendes store kærlighed til hudpleje.

Hjemme hos skønhedsredaktør Marie Alkestrup i hjertet af Nørrebro er man ikke ikke i tvivl om, at der her bor en, som elsker hudpleje og skønhed. I anledning af The Body Shops nye, veganske Body Butter med emballage af genbrugt Community Fair Trade plastik og deres mission om at udbrede selvkærlighed blandt kvinder, har hun inviteret til en snak om, hvad de daglige rutiner betyder for hende, og hvorfor hun anser hudpleje og cremer som essensen af at vise selv kærlighed.

Hvad er selvkærlighed for dig?

“Det er at give sig selv lov til at bruge tid på sig selv. Det at sætte nogle minutter af kun til dig selv giver mere, end du umiddelbart skulle tro. At gøre noget godt for sig selv, er at ville sig selv. Så det bør man huske at prioritere – det gør jeg med mine hudplejesrutiner.”

Hvorfor forbinder du hudpleje med selvkærlighed?

“Når sidder med mine cremer og produkter, er der ikke andet, der fylder i hovedet. Det 10-20 vigtige minutters mental pause fra alt det, der foregår omkring mig. Der kan jeg bare være i det, mærke mig selv og min krop. Det giver mig virkelig en ro – især inden sengetid.”

Maries 3 råd til at bruge body butter

  1. Påfør din body butter lige efter, du har været i bad. Der er huden godt fugtet og porerne åbne, så produkterne absorberes meget bedre.
  2. Er du glad for at bruge parfume, så sprøjt den på lige efter, du har smurt dig ind i body butter, hvor huden er helt fugtet. På den måde holder duften meget længere.
  3. Brug anledningen til at give dine ben en god massage. Det sætter godt gang i blodcirkulation og vækker musklerne.

Skønhed til krop og sind

The Body Shop lancerede sin første Body Butter i 1992. I dag er de ikoniske fugtighedscremer så populære, at de sælges hvert tredje sekund over hele verdenen. Med en opdateret formel præsenteres nu 12 veganske Body Butter med den mest bæredygtige emballage til dato for at modvirke plastkrisen i Indien i samarbejde med organisationen Plastic For Change. Find nu endnu flere lækre varianter med blandt andet mango, shea, avokado og argan, og læs mere om The Body Shops mission her.

© Thomas Dahl for Benjamin Creative