Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

NTA2021-02 © Thomas Dahl for Benjamin Creative

Maries ar på knæet er for hende et tegn på overvindelse, og bemærker næsten ikke, at det er der. Hendes rutine med at smøre sig ind i efter sit bad har hjulpet hende til at acceptere sin krops små finurligheder.

“Det er en form for kærlighedserklæring til kroppen, så jeg bliver mildere over for mit spejlbillede”

For skønhedsredaktør Marie Alkestrup er selvkærlighed lig med hendes daglige skønhedsrutiner, der giver anledning til at tjekke op på sig selv og sin krop. Kom med hjem til hende her, og hør mere om hendes store kærlighed til hudpleje.

Hjemme hos skønhedsredaktør Marie Alkestrup i hjertet af Nørrebro er man ikke ikke i tvivl om, at der her bor en, som elsker hudpleje og skønhed. I anledning af The Body Shops nye, veganske Body Butter med emballage af genbrugt Community Fair Trade plastik og deres mission om at udbrede selvkærlighed blandt kvinder, har hun inviteret til en snak om, hvad de daglige rutiner betyder for hende, og hvorfor hun anser hudpleje og cremer som essensen af at vise selv kærlighed.

Hvad er selvkærlighed for dig?

“Det er at give sig selv lov til at bruge tid på sig selv. Det at sætte nogle minutter af kun til dig selv giver mere, end du umiddelbart skulle tro. At gøre noget godt for sig selv, er at ville sig selv. Så det bør man huske at prioritere – det gør jeg med mine hudplejesrutiner.”

Hvorfor forbinder du hudpleje med selvkærlighed?

“Når sidder med mine cremer og produkter, er der ikke andet, der fylder i hovedet. Det 10-20 vigtige minutters mental pause fra alt det, der foregår omkring mig. Der kan jeg bare være i det, mærke mig selv og min krop. Det giver mig virkelig en ro – især inden sengetid.”

Hvordan sørger du for selvkærlighed derhjemme?

“Et af mine allerhelligste ritualer er den store indsmøring af kroppen efter et bad, for det er ikke så tit, at vi lige får mærket os selv og gået kroppen efter. Her kommer du lidt i kontakt med dig selv på en måde, som jeg synes er at vise dig selv lidt kærlighed. Og med en Body Butter fra The Body Shop får jeg stimuleret endnu flere sanser, fordi konsistensen er blød og dufter skønt. Desuden starter mine morgener med ansigtsvask og cremer. Om aftenen er det den store afrensning, meget gerne med to forskellige renseprodukter og igen cremer. Det kan lyde voldsomt, men det er alt sammen med til at sørge for, at jeg får passet godt på mig selv.”

Hvorfor er det så vigtigt for dig med de ritualer?

“Da jeg for otte år siden blev opereret i knæet, var jeg sengeliggende i ni måneder, hvor det eneste, der holdt mig oppe, var mine daglige skønhedsritualer. De gav mig en form for holdepunkt. Men det at jeg stadig kunne holde fast i min skønhedsrutine, gav mig en følelse af, at jeg ikke havde givet totalt op. For så længe forfængeligheden og lysten til at gøre noget godt for mig selv stadig var der, følte jeg, at der var en vilje til at holde godt fast og kæmpe mig igennem det. Så det betyder meget for mig.”

Hvordan ser du tilbage på perioden i dag?

“Jeg har nogle ar på mit knæ, som altid minder mig om perioden på godt og ondt. Det er ikke, fordi jeg skammer mig over dem, og jeg synes egentlig, de er pæne nok. Men fordi det er gået meget bedre, end hvad lægerne nogensinde troede, er de blevet sejrs-markører, der viser, at jeg kom igennem noget svært, som jeg ikke ville være foruden. Så i dag prøver jeg ikke at skjule dem eller tænke over, at de er der – for de er der bare.”

“Det har hjulpet at tjekke ind med mig selv ofte. For nogle gange, når jeg kigger mig i spejlet, kan jeg godt finde alt muligt, jeg er utilfreds med. Men når jeg smører mig ind efter badet, viser jeg min krop lidt kærlighed. Det gør det nemmere for mig at acceptere kroppens små finurligheder. Så det er en form for kærlighedserklæring til kroppen, så jeg bliver mildere overfor mig selv, når jeg ser mit spejlbillede.”

Maries 3 råd til at bruge body butter

  1. Påfør din body butter lige efter, du har været i bad. Der er huden godt fugtet og porerne åbne, så produkterne absorberes meget bedre.
  2. Er du glad for at bruge parfume, så sprøjt den på lige efter, du har smurt dig ind i body butter, hvor huden er helt fugtet. På den måde holder duften meget længere.
  3. Brug anledningen til at give dine ben en god massage. Det sætter godt gang i blodcirkulation og vækker musklerne.

Skønhed til krop og sind

The Body Shop lancerede sin første Body Butter i 1992. I dag er de ikoniske fugtighedscremer så populære, at de sælges hvert tredje sekund over hele verdenen. Med en opdateret formel præsenteres nu 12 veganske Body Butter med den mest bæredygtige emballage til dato for at modvirke plastkrisen i Indien i samarbejde med organisationen Plastic For Change. Find nu endnu flere lækre varianter med blandt andet mango, shea, avokado og argan, og læs mere om The Body Shops mission her.

NTA2021-04 © Thomas Dahl for Benjamin Creative
Mere om Skønhed? Få Costumes nyhedsbrev