Du kan gøre en (hel) del ved tyndt, slidt og træt hår

...og det vildeste er, at der findes både produkter og en helt specifik behandling, der sørger for, at du får det hår, du drømmer om. Chefredaktøren har testet et hårmirakel.

Jeg kan starte med at afsløre, at jeg altid har ønsket mig langt hår. Og i et anfald af hvad jeg ikke mener er helt urimelig grådighed, måtte det også gerne være sundt. Det vil sige: Ikke noget med slidte spidser, hårboller eller knastørre og let uldne hårstrå – og slet ikke en irriteret hårbund, der kløer. Nuvel. Det er sidstnævnte, jeg har været udstyret med i samme mængde år, som jeg har ønsket mig det her lange, sunde, flotte hår. Således var jeg modtagelig for hjælp – bestemt da velmenende kollegaer fra modebranchen igen og igen anbefalede 'Hårklinikken'. 'Du kan virkelig se forskel' og ' Det er helt vildt' sagde folk igen og igen.

Med en – hvad jeg selv vil mene – ultrasund skepsis overfor mirakelprodukter fik jeg således en tid til konsultation hos hårekspert og hårforsker, Lars Skjøth. Lars Skjøth gjorde i starten af 90'erne (i følge Hårklinikkens egen hjemmeside) nogle 'videnskabelige opdagelser', der kan 'revolutionere hårvækst, hårudtynding, hårtab og hovedbundssundhed'. I dag har Hårklinikken klienter fra hele verden, afdelinger i mange lande – og det kan jeg godt forstå.

Min 'ultrasunde' skepsis overfor mirakler udført i eget hår forsvandt mindre end et døgn efter min første konsultation. Dét vender jeg lige tilbage med om lidt – først skal vi lige runde konsultationen: Under en halv time tog den, men den tid udnyttede Lars Skjøth optimalt til både minutiøst at undersøge min hårkvalitet gennem en slags forstørrelsesglas, at fotografere mindre flatterende billeder af alle(!) mine særligt hårtynde steder og ikke mindst til grundigt at forklare hvilken forvandlingsrejse, mit hår nu skulle ud på. Det skulle gerne resultere i det flotte hår, jeg altid har ønsket mig – og dét det helt sikkert resulterede i var en lettere tidskrævende og ny hårrutine. Hårklinikkens resultater er baseret på – og styrkes ved – at du hver aften inden sengetid kommer en ekstrakt i hårbunden. Den er blandet til dig personligt i forhold til hvilke indsatsområder, der især skal arbejdes med. Det tager omkring 5 minutter, men for én (mig) der er vant til en aftenrutine, som ikke kan inkludere andet end 3 minutters tandbørstning, føltes det som en evighed. Nu – ca. tre måneder efter starten på den nye vane – har jeg lært at høre en podcast eller noget andet nyttigt imens hårritualet udføres.

Og så vender vi tilbage til det første resultat. Før jeg trådte ind på Hårklinikken første gang, var jeg som skrevet bevidst om, at jeg måske ikke besad den kraftigste eller den mest frodige hårkvalitet – men jeg var på ingen måder klar over, hvor galt fat det egentlig var – OMG. En vigende hårgrænse var under opsejling i både højre og venstre side viste det sig, min hovedbund var i en trist forfatning (så der var god grund til, at den kløede!) og mit fine hår knækkede af i en grad, hvor jeg oprigtigt oplevede en daglig forundring over, at der alligevel blev ved med at være hår på mit hoved.

Nu skulle jeg hjem og påføre ekstrakten for første gang. Det gøres med en lille sprøjte, og jeg kan oplyse, at væsken tørrer hurtigt ind. Og allerede nu følte jeg en slags lethed i min hovedbund – jeg er ikke sikker på, at det ordvalg dækker nuancerne i min følelse, men det skulle blive endnu bedre. Næste morgen var der hårvask med Hårklinikkens egen shampoo samt balsam efterfulgt af en – som Lars havde lært mig – ikke fedtet mængde af 'Leave in Conditioner'. Og nu begyndte forskellene at stå i kø: Først og fremmest var mit hår let at rede ud. Der sad ikke (skyder jeg på) 4-5.000 hårstrå i hårbørsten, og da mit hår var tørt, føltes det let og luftigt. Vild følelse. Efter en dag på arbejdet foran en computerskræm, yogatræning i fitnesscentret og diverse gøremål af privat karakter føltes mit hår (stadig) hverken fedtet eller tungt. Oh joy. Og det var efter et døgn.

I skrivende stund har jeg været i gang i omkring 12 uger. Jeg er langt fra færdig, og det hele kan blive meget, meget bedre siger Lars Skjøth – og jeg har ingen grund til at betvivle hans vurdering. Men jeg kan allerede nu dele, at jeg (udover min egen positive oplevelse) har fået adskillige positive kommentarer omkring min hårpragt såsom 'Ej hvad har du lavet med dit hår? Det ser helt anderledes ud – vildt flot.'

Jeg glæder mig til at fortsætte – og anbefaler dig i allerhøjeste grad selv at prøve.

Costume var inviteret