Gratis kur til tørre hænder
© Anna Stokland

Effektiv og gratis kur til tørre hænder

Døjer du med ru og tørre hænder? Så har vi fundet en effektfuld kur til dig – og den er både gratis og nem at lave

Vores hænder bliver udsat for lidt af hvert: Tør luft på cykelturen, kulde om vinteren og diverse udtørrende sæber. Når resten af vores krop trænger til kærlighed, tyer vi ofte til body- og ansigtsscrub – så hvorfor skulle hænderne ikke også nyde godt af en omgang plejende scrub?

Det hjælper ikke altid blot at smøre hænderne ind i en fed creme. Ofte har de brug for en peelende kur, der fjerner døde hudceller og gør huden mere modtagelig til at absorbere cremers plejende ingredienser.

Vi har fundet opskriften på en effektiv kur, så du kan vinke farvel til ru, rødmende og sprækkede hænder. Og kuren er så godt som gratis: Den består nemlig af ingredienser, som du formentlig allerede har i køkkenskabene.

Det skal du bruge:

2-3 spsk. malet kaffe

2-3 spsk. spiseskeer brun farin

6 spsk. olie (du kan både bruge mandelolie, avocadolie, hybenkerneolie og almindelig solsikkeolie)

Fremgangsmåde

Bland alle ingredienserne godt sammen og husk blot at røre rundt i scrubben med en finger inden brug, så olien fordeles. Massér hænderne med en teskefuld af blandingen – vær især grundig omkring knoerne og mellem fingrene. Skyl derefter med lunkent vand og tør hænderne. Smør til sidst hænderne ind i en fed og plejende håndcreme.

Da alle ingredienserne er selvkonserverende, kan du nemt have kuren stående i en lufttæt beholder på badeværelset og bruge den hver aften, så olien kan virke natten over.

ALT DET, DU IKKE VIL GÅ GLIP AF