Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

En epilator kan bruges til hårfjerning © Wenn.com

Epilator: Det skal du vide om hårfjerning

En epilator er et godt alternativ til voksbehandling, da du kan klare hårfjerningen hjemme under bruseren. Her kan du læse alt om at bruge en epilator

Fjern hårene med en epilator

Både korte nederdele og stumpede jeans kræver nogle gange lidt hjælp fra skraberen, hvis du gerne vil parre dit tøj med et par glatte ben.

Skraberen er det mest udbredte redskab, når hårene skal fjernes, men desværre kan den give irriteret hud og hårstubbene vokser allerede frem igen efter et par dage. Her kommer den elektriske epilator ind i billedet. Epilatoren kan måske føles som et levn fra fortiden, men den er faktisk et virkelig smart redskab, når det kommer til hårfjerning, som giver glatte ben i længere tid end din traditionelle ladyshaver.

Går du og overvejer at droppe skraber og professionelle voksbehandlinger til fordel for epilatoren, så læs med her, hvor vi besvarer alle de spørgsmål, du kan have om at bruge en epilator.

Denne epilator er god til at få glatte ben
1 / 4

Hvad er en epilator?

En epilator bruges derhjemme til hårfjerning af både hår på benene, under armene, i bikinilinjen og i visse tilfælde ansigtet. Epilatoren fjerner hår ved hjælp af et roterende hoved med en masse små pincetter, som hiver hele håret og hårrødderne ud. Netop derfor giver en epilator et længerevarende resultat, fordi hårsækkene skal danne nye hår, før der kommer hår frem igen.

På den måde er epilatoren en effektiv blanding af den tradtionelle barbermaskine og den effektive voks, fordi du kører maskinen henover huden, som du ville med en barbermaskine, men får samme holdbare resultat som med voks.

Hvad er fordelene ved en epilator?

En epilator er smart, fordi den er enormt nemt at bruge, og hverken kræver professionel hjælp eller større forberedelse som voks, der skal varmes op og hives af. Med epilatoren skal du bare sørge for, at den er ladt op, og så kører du den over huden, der hvor du gerne vil have fjernet dine hår.

Fordelen ved en epilator er derfor, at det er nemt, giver et længerevarende resultat og færre indgroede hår end voks og oftest meget mindre hudirritation end en skraber. Ligeledes får du ikke stikkende hårstubbe, fordi håret ikke skæres over, som med en skaber, men hives ud, så der efterfølgende vil vokse nye, bløde hår ud.

Epilator: Siemens hos Matas.dk 649 kr. Køb den her.

En epilator med blade og hoveder til forskellige behov
2 / 4

Er en epilator smertefuld at bruge?

Indrømmet – det er ikke smertefrit at køre epilatoren over benene og mærke hårene blive hevet ud. Her er en skraber langt mere smertefri, men til gengæld er smerten ikke lige så intens som med voks, fordi du arbejder på et mindre område ad gangen. Med en epilator slipper du også for mindre irritation på huden efterfølgende, hvilket er en stor grund til, at mange tilvælger epilatoren frem for ladyshaveren.

Hvad kan en epilator udover at fjerne hår?

De moderne epilatorer, som sælges i dag, har oftest mange flere funktioner end kun at kunne fjerne hår. Flere har forskellige hoveder, så du også kan massere huden på ben og baglår eller eksfoliere tør hud under fødderne.

Epilator: OBH Nordica hos Elgiganten.dk 999 kr. Køb den her.

En epilator kan bruges til hårfjerning
3 / 4

Sådan bruger du en epilator

Første gang, du skal bruge din epilator, vil det være en god idé at bruge den om aftenen, da huden kan blive rød og øm og derfor kan det være rart at have natten til at komme sig. Dine hår skal gerne være et par millimeter lange for, at epilatoren kan få ordentligt fat, men de må heller ikke være for lange, da det kan gøre processen mere smertefuld. Et godt råd er derfor at gøre det to tre dage, efter du har barberet dig. Ligeledes er det en god idé at eksfoliere huden en dag, før du skal epilere, så døde hudceller fjernes og risikoen for indgroede hår mindskes markant. Du kan også gå i bad lige inden, hvor du bør vaske huden med sæbe, så eventuelle bakterier mindskes, ligesom at varmen fra badet vil åbne porerne og gøre det nemmere for epilatoren at hive hårene ud.

Kør epilatoren over huden med hårenes groretning og stræk eventuelt i huden med den fri hånd, så maskinen bedre kan få fat. Gør du det imod hårenes groretning kan du risikere at bøje og knække hårene, så hårrødderne ikke kommer med op. Når du fjerner hårene på benene, er det nemmest at sidde ned, så du bedst kan overskue hele benet. Mange epilatorer er også vandtætte, og kan derfor bruges under bruseren, hvilket også kan være smart og tidsbesparende.

Epilator: Braun hos Power.dk. Køb den her.

En epilator med forskellige blade
4 / 4

Hvor ofte skal du bruge en epilator?

Det kan variere, alt efter hvor hurtigt dine hår normalt vokser ud, men i starten kan du regne med hver fjerde eller femte dag. Heldigvis vil der går længere og længere tid imellem, fordi jo flere gange hårene bliver hevet ud, desto mere ødelægges hårsækkene og der vil vokse færre hår ud.

Sådan undgår du indgroede hår?

Som sagt bør du eksfoliere dagen inden, vaske huden op til og generelt have rene hænder og god hygiejne. Vask epilatoren før brug. Sørg også for at undgå for fede, tilstoppende cremer lige efter, men væg i stedet en let fugtighedscreme eller kølende gele.

Epilator: Philips hos Elgiganten.dk 499 kr. Køb den her.

Mere om Skønhed? Få Costumes nyhedsbrev