Tynde øjenbryn på Gwyneth Paltrow og Kate Moss
© Wenn.com

Er de tynde 90'er-øjenbryn tilbage?

Skal vi til at overplukke vores øjenbryn igen? Vogue siger ja, og derfor har vi sat os for at undersøge sagen nærmere

Skønhedsverdenen råbte vagt i gevær, da Vogue afslørede Rihanna med tynde øjenbryn på forsiden af deres toneangivende septembernummer. Er 90’ernes overplukkede bryn virkelig tilbage?

Redaktionen hos Man Repeller var ikke i tvivl:

“Da cirka enhver anden trend fra 90’erne har fået et comeback, er det ingen overraskelse, at tynde øjenbryn kaster sig ind i ringen,” argumenterede onlinemediet umiddelbart efter offentliggørelsen af Vogues forside.

Rihannas tynde øjenbryn på forsiden af Vogue

Rihanna på forsiden af amerikansk Vogues septembernummer.

Knap en måned er gået, siden forsiden blev præsenteret for offentligheden, og Rihannas mange fans har endnu ikke slået sig løs med pincetten. Hvor meget skal der egentligt til for at vippe Cara Delevingnes buskede bryn af pinden, efter at have dikteret idealet de seneste fem år? Hvis man spørger brynekspert og klinikindehaver Kenny Anker, vil det kræve meget mere end en Vogue-forside:

“Man skal altså huske, at en Vogue-forside, hvor Rihanna har så tynde øjenbryn, ikke nødvendigvis betyder, at det også er en trend i det virkelige liv. Den lavpraktiske forklaring (på de tynde øjenbryn, red.) er, at der skal skabes noget opmærksomhed og laves noget larm – og det må man sige er lykkedes.”

Datidens tynde bryn på Marlene Dietrich

Marlene Dietrich med påtegnede øjenbryn.

Dog viser historien, at de tynde bryn sagtens kunne få et comeback. Looket blev stort i 1930’erne, som set på Marlene Dietrich; i 60’erne, hvor Mia Farrow viste en mere naturlig udgave; og senest i 90’erne, hvor alle fra Kate Moss til Gwyneth Paltrow havde mikro-øjenbryn. Derfor “burde” de tynde bryn vende tilbage i 2020.

Heldigvis slår Kenny Anker fast, at det ikke bliver tilfældet:

“De ultratynde 90’er-øjenbryn er bestemt ikke på vej tilbage. Vi har ikke brugt de seneste 5-6 år på at vokse vores øjenbryn ud, og brugt mange penge på vores bryn, at skulle fjerne det hele igen,” forklarer Kenny, og fortsætter:

“Det handler ikke længere så meget om trends, men om hvad der rent faktisk klæder den enkelte person. De velformede øjenbryn passer til alle, og det er ikke muligt at skabe velformede øjenbryn med udgangspunkt i 90’ernes bryntrends.”

Pyh! Tynde øjenbryn er altså ikke på vej tilbage – selvom Rihanna næsten fik os til at overveje det.