© Anna Stokland

Er de tynde øjenbryn fra 1990'erne virkelig tilbage?

I årevis har genkomsten af disse bryn ligget og luret, men nu ser det for første gang ud til at holde stik. Så find pincetten frem, hvis du vil være med på tendensen.

Tykke bryn, mørke bryn, lyse bryn og afbeglede bryn. Vores bryn skal stå model til meget, da de ligesom håret på hovedet er forholdsvist nemme at omforme og derfor også ofte er centrum for skiftende trends. Fælles for de sidste par års trends er dog, at brynene uanset farven har skullet være så tykke, som din medfødte hårpragt ellers tillod det.

Men det ser ud til at ændre sig nu, og denne gang er det umiddelbart ikke en døgnflue: De tynde bryn er tilbage.

Tynde bryn

De sidste par måneder har flere og flere ladet sig inspirere af 1990’ernes mikrotynde bryn, som eller har været bandlyst i årevis – primært på grund af den ret permanente effekt, som overplukning har på vores bryn. Hårene vil simpelthen holde op med at vokse ud, hvis du over en længere årrække konstant hiver dem ud ved roden, da hårsækkene til sidst ødelægges eller bliver inaktive. Et faktum, mange har måttet sande efter egne bitre erfaringer. Men det ser ikke ud til at skræmme de yngre generationer, som nu igen er klar til tynde bryn.

Trenden er blandt andet set på modellen Bella Hadid, skuespillerinde Barbie Ferreira og sangerinden FKA Twigs. Sideløbende med at flere kendte kvinder viser looket på egne sociale medier, er det også blevet en trend på TikTok, hvor du via et filter kan prøve kræfter med trenden på en knap så permanent måde. Y2K-filteret og hashtagget #thineybrows trender i stor stil på TikTok med flere end 22 millioner visninger, da folk er vilde med at afprøve de tynde bryn digitalt. Nu er spørgsmålet bare, om trenden går videre og rent faktisk ender med, at folk tager sagen – og pincetten – i egen hånd.

Vil du selv have helt tynde bryn, så husk, at det kan give permanent tynde bryn, da hårsækkene som før beskrevet kan blive inaktive eller ødelagte, og bagefter er det svært at få brynhårene tilbage. Plukker du derimod kun et par enkelte gange, burde der ikke ske andet, end at du får bryn som i 1990’erne – hvilket heldigvis kan fortrydes igen med lidt tålmodighed.