Neglelak: Fejlen, du altid begår med din neglelak
© Anna Stokland

Fejlen, du altid begår med din neglelak

Du gør det helt sikkert, hver gang du skal have neglelak på, men ifølge en negleekspert ødelægger det din lak og påvirker det endelige resultat

De fleste af os giver neglelakken en lille rystetur, inden vi begynder at pensle farven på neglene, men nu viser det sig, at denne tilgang er helt forkert.

Ifølge negleekspert Simcha Whitehill kan det nemlig ødelægge lakken, og selv en neglelak af høj kvalitet vil få et mere sjusket slutresultat.

Forklaringen skal findes i, at når flasken rystes, fanges luftbobler i lakken, der siden bliver til små huller, når neglelakken påføres. Foruden at påvirke lakkens udseende, forkorter luftboblerne neglelakkens holdbarhed. Boblerne kan også forekomme, når du putter penslen hurtigt tilbage i flasken, derfor skal du heller ikke pumpe børsten ind og ud af flasken for at blande lakken.

I stedet for at ryste lakken inden brug, skal du rulle den forsigtigt mellem dine hænder og sørge for, at hele børsten ikke bliver dækket. Således undgår du luftbobler og sikrer, at din neglelak ligger smukt – i lang tid.

ALT DET, DU IKKE VIL GÅ GLIP AF