sheetmaske afslører hudens tilstand
© Anna Stokland

Den overraskende fordel ved sheetmasken

Den populære maske kan meget mere end at fugte og pleje. Kan du tyde, hvad sheetmasken fortæller dig?

Sheetmasken er gaven til den travle kvinde, der går op i hudpleje, hvorfor masken har opnået stor popularitet i Danmark.

En sheetmaske er superlet at anvende, kræver ingen vand og vaskeklude, og efterlader huden blød og gennemfugtet – og så kan du tilmed lave den selv. Men det er ikke alt: masken kan nemlig også noget, som de færreste kender til.

Udover at give huden fugt, kan masken fortælle dig, hvordan din hud har det. Ved at lade masken sidde på huden i op til 40 minutter før du fjerner den, vil den afsløre din hudtype.

Sådan afslører sheetmasken din hudtype

Efter 40 minutter med masken på huden, kan du fjerne den og studere din hud. Du skal holde øje med tørre pletter, fedtede områder, samt steder, der virker særligt velfugtede. Hvordan masken har fordelt sin fugt afslører nemlig din huds tilstand.

Tørre pletter: Hvis der er områder på din hud, der har absorberet fugten fra masken, men stadig virker tørre, er det tegn på tør hud.

Fedtede områder: Hvis der er områder på huden, der føles fedtede og overfugtede, kan det være tegn på fedtet hud.

Velfugtede områder: De dele af dit ansigt, der føles velfugtede efter masken, er normal hud.

Dermed kan sheetmasken være et genialt værktøj til at identificere, hvilke området i dit ansigt der trænger til ekstra kærlighed – uden en tur til kosmetologen.