Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

spa © Pexels

Forkæl krop og sjæl med den ultimative hjemmespa

Har du brug for en afslappende pause, som gør godt for hud og sind, bliver selv det mindste badeværelse forvandlet til en varmende spaoase med disse tips.

Nu hvor alt, hvad der hedder rejser og spaophold er udelukket, kan tiden derhjemme udnyttes til at forvandle badeværelset til en lille spaoase, som (næsten) matcher de professionelle spasteder. Selvom omgivelserne måske ikke er helt lige så smukke, vil et par timer med låst toiletdør og forskønnende ritualer i brusekabinen alligevel give en velfortjent virkelighedsflugt – og forhåbentligt lidt overskud på den mentale konto.

Duftlys
1 / 11

Sæt stemningen

Start med at lægge telefonen væk, pak dig ind i en badekåbe, og tænd et duftlys. Duft har en næsten terapeutisk effekt på sindet og en evne til at få de anspændte skuldre ned på plads igen.

DIPTYQUE
Scented candle dancing ovals i roses
426 kr.

lina-hanson-global-treasures-3
2 / 11

Eksfoliér

Ser ansigtshuden grå og mat ud, skal den befries for døde hudceller med en mild eksfoliering. Med Global face trio fra Lina Hanson kan du selv blande dig til en ansigtsscrub, hvor huden tilføres antioxidanter og udrenses med ginseng, bark fra thanaka-træet og citrongræs. Bland pulver og et par dråber vand, og påfør blandingen i ansigtet med cirkulære bevægelser. Rens det derefter af med lunkent vand.

LINA HANSON hos Nué.cph
Global face trio
595 kr.

Ess-Lavender-1
3 / 11

Tænd bruseren

Er du heldig at have et badekar, skal det fyldes med varmt vand og blødgørende badeolie, inden du lægger dig ned i det. Er du i stedet indehaver af et lille storbybadeværelse, kan du træde ind under bruseren og væde en vaskeklud med varmt vand og en til to dråber afslappende æterisk olie med duft af lavendel. Hold kluden op til ansigtet, imens du tager tre dybe indåndinger. Det giver (næsten) samme ro, som hvis du slængede dig i et luksuriøst spa.

SARD KOPENHAGEN hos Magasin.dk
Æterisk olie i lavendel
145 kr.

d9939bb5d5b1c596cd40cc13a1661a3a_1200383
4 / 11

Skrub løs

Vask håret som normalt, og skrub derefter nyt liv i kroppen med en lækker bodyscrub. Tromborgs bodyscrub dufter fantastisk og renser kroppen fri af døde hudceller med peelende salt. Husk at være grundig ved fødder og ankler, der trænger til ekstra blødgørende omsorg.

TROMBORG
Body salt scrub i kiwi mango
280 kr.

UK200012819_AURELIA
5 / 11

Fugt

Efter badet skal håret op i et håndklæde, og kroppen skal fugtes med olie, mens huden stadig er varm og modtagelig.

AURELIA PROBIOTIC SKINCARE hos Magasin.dk
Firm & revitalise dry body oil
495 kr.

BodyLotion_200ml_1428_2160_P
6 / 11

Et ekstra lag

Har du meget tør hud på for eksempel underben og arme, kan du forsegle fugten fra din olie med et lag creme. Rudolph Cares Açai body lotion har en mild duft og er dejligt blød og nem at smøre ud på huden.

RUDOLPH CARE
Acai body lotion
395 kr.

UK200016947_OMOROVICZA_5
7 / 11

Dybderens

Efter det varme bad er ansigtshuden varm og porerne åbne, og en dybderensende maske kan derfor trænge endnu dybere ind og rense huden fri af overskydende olie og ophobede urenheder. Lægger du din lermaske med en pensel, bliver det nemmere at komme ind i alle ansigtets konturer, som for eksempel ved næsefløjene, hvor vi har mange porer, som har brug for udrensning.

OMOROVICZA hos Net-a-porter.com
Ultramoor mud mask
699 kr.

Hårpleje til hjemmespa
8 / 11

Husk håret

Imens din ansigtsmaske renser i dybden, skal håret have lidt opmærksomhed med en leave-in-balsam, som giver ekstra fugt, fordi plejen ikke skylles ud af håret igen. Balsammen fra Less is More fugter uden at tynge og har den dejligste duft af lavendel. Vil du have endnu mere fugt, kan du supplere med en enkelt dråbe olie, som blandes i håndfladerne og fordeles i hårets længder.

LESS IS MORE
Lavender smooth balm
200 kr.

Fodpleje til hjemmespa
9 / 11

Bløde fødder

Husk at pleje dine tørre fødder med en nærende balm. Tag et par tykke sokker på bagefter, så fødderne holdes varme og velfugtede.

KARMAMEJU
Boost balm 03
269 kr.

aesop-sublime-replenishing-night-masque-60ml-_ask67_1x
10 / 11

Fugtbombe

Efter den dybderensende maske fortjener huden et afsluttende fugtboost med en nærende maske. Vælg gerne en overnight-maske, som du smører på i et tykt lag, og lader virke natten over for et ekstra dybdevirkende fugtboost.

AESOP
Sublime replenishing night masque
850 kr.

Musca-Plae-Blue-The-Beauty-Sleeper.
11 / 11

Under dynen

Afslut med at fugte indefra med et stort glas vand, og gå tidligt i seng, inden den afslappende spa-fornemmelse forlader kroppen. Gør din søvn ekstra dyb med en natmaske i silke, der modsat andre materialer ikke suger dine fugtgivende produkter af huden, så du kan vågne op med fornyet energi og velplejet hud.

THE BEAUTY SLEEPER hos Studiocimmahony.com
Silk eye mask
850 kr.

Mere om Skønhed? Få Costumes nyhedsbrev