Forkæl krop og sjæl med den ultimative hjemmespa

Det er tid til selvforkælelse. Følg skønhedsredaktørens hjemme-spa trin for trin, så går du foråret i møde med blødere hud og overskud på den mentale konto

Produkter til hjemmespa © Thomas Dahl
1 / 12

Kalenderen siger forår, og efter lang tid med frost og kulde trænger vores hud, hår og sjæl til en omgang selvforkælelse. Hjemme-spa er den ultimative luksus, hvor du tager dig rigtig god tid til at pleje, fugte og nusse om dig selv. Vi har samlet de bedste produkter og tips og guider dig gennem en komplet hjemme-spa. Så kan foråret bare komme an.

Duftlys til hjemmespa
2 / 12

1. Sæt stemningen

Start med at lægge telefonen væk, pakke dig ind i en badekåbe og tænde et duftlys. Duft kan have en næsten terapeutisk og afslappende effekt på sindet – og få de anspændte skuldre ned på plads igen.

Private blend patchouli absolu candle, Tom Ford 850 kr.

Eksfoliering til hjemmespa
3 / 12

2. Eksfoliér

Ser ansigtshuden grå og mat ud, skal den befries for døde hudceller med en mild eksfoliering. Med Global face trio fra Lina Hanson kan du selv blande dig til en ansigtsscrub, hvor huden tilføres antioxidanter og udrenses med et indhold af ginseng, bark fra thanaka-træet og citrongræs. Bland pulver og et par dråber vand, og påfør blandingen i ansigtet med cirkulære bevægelser. Rens det derefter af med lunkent vand.

Global face trio, Lina Hanson 595 kr.

Badeolie til hjemmespa
4 / 12

3. Tænd bruseren

Er du heldig at have et badekar, skal det fyldes med varmt vand og blødgørende badeolie, inden du lægger dig afslappet ned i det. Er du i stedet indehaver af et lille storbybadeværelse, kan du træde ind under bruseren og væde en vaskeklud med varmt vand og en til to dråber afslappende æterisk olie med duft af lavendel. Hold kluden op til ansigtet, imens du tager tre dybe indåndinger. Det giver (næsten) samme ro, som hvis du slængede dig i et luksuriøst spa.

Aromessence lavandula iris, Decléor 535 kr.

Body scrub til hjemmespa
5 / 12

4. Skrub løs

Vask håret som normalt, og skrub derefter nyt liv i kroppen med en lækker body scrub. Elisabeth Gierus’ body scrub fugter med olier, opfrisker med duften af citrongræs og renser kroppen fri af døde hudceller med peelende salt. Husk at være grundig ved fødder og ankler, der trænger til ekstra blødgørende omsorg.

Lemongrass body scrub, Elisabeth Gierus 275 kr.

Olie til hjemmespa
6 / 12

5. Fugt

Efter badet skal håret op i et håndklæde, og kroppen skal fugtes med olie, mens huden stadig er varm og modtagelig.

Istanbul luxury dry body oil, Atelier Rebul 225 kr.

Creme til hjemmespa
7 / 12

6. Et ekstra lag

Har du tør hud på for eksempel underben og arme, kan du forsegle fugten fra din olie med et lag creme. Cream fra Smuk Skincare dufter dejligt af mandarin og fugter både krop og hænder med sheanødde- og kakaosmør.

Cream, Smuk Skincare 299 kr.

Maske til hjemmespa
8 / 12

7. Dybderens

Efter det varme bad er ansigtshuden varm og porerne åbne, og en dybderensende maske kan derfor trænge endnu dybere ind og rense huden fri af overskydende olie og ophobede urenheder. Gaelle Organics opstrammende lermaske både ligner og føles som en lækker chokolademousse og fugter med ekstrakt fra goji- og açaibær. Efter 20 minutter giver masken dig den blødeste hud med fornyet glød.

Masque supérieure, Gaelle Organic 645 kr.

Hårpleje til hjemmespa
9 / 12

8. Husk håret

Imens din ansigtsmaske renser i dybden, skal håret have lidt opmærksomhed med en leave-in-balsam, som giver ekstra fugt, fordi plejen ikke skylles ud af håret igen. Balsammen fra Less is More fugter uden at tynge og har den dejligste duft af lavendel.Vil du have endnu mere fugt, kan du supplere med en enkelt dråbe olie, som blandes i hånd fladerne og fordeles i hårets længder.

Lavender smooth balm, Less is More 200 kr.

Fodpleje til hjemmespa
10 / 12

9. Bløde fødder

Husk at pleje dine tørre fødder med en nærende balm. Tag et par tykke sokker på bagefter, så fødderne holdes varme og velfugtede.

Boost balm 03, Karmameju 249 kr.

Maske til hjemmespa
11 / 12

10. Fugtbombe

Efter den dybderensende maske fortjener huden et afsluttende fugtboost med masken Smooth operator fra Amazing Space. Den plejer huden med planteekstrakt fra kæmpenatlys, solsikke, sesam- og jojobaolie. Lad den sidde i mindst 20 minutter, eller lad den virke natten over som en nærende natcreme.

Smooth operator firming butter mask, Amazing Space 380 kr.

Silke natmaske til hjemmespa
12 / 12

11. Under dynen

Afslut med at fugte indefra med et stort glas vand, og gå tidligt i seng, inden den afslappende spa-fornemmelse forlader kroppen. Gør din søvn ekstra dyb med en natmaske i silke, der modsat andre materialer ikke suger dine fugtgivende produkter af huden, så du kan vågne op med fornyet energi og velplejet hud.

Anti ageing eye mask i birds liberty, Holistic Silk 725 kr.

Mere om Skønhed? Få Costumes nyhedsbrev