Sådan dækker du slemme udgroninger
© Vogue

3 tips til at dække slemme udgroninger

Det kan være en udfordring at skjule udgroninger, så det ser pænt ud. Derfor har vi samlet en stribe tips, som hjælper dig på vej

Hvis du farver dit hår, kan du med sikkerhed nikke genkendende til de trælse udgroninger, der hører med, når farven langsomt vokser ud.

Det kan være svært at dække udgroninger, så det ser pænt ud, men her får du tre tips til, hvordan du skal håndtere dem – hvad end du drømmer om at dyrke din naturlige hårfarve, eller blot vil udskyde dit næste besøg hos frisøren.

1. Sæt håret

Udgroninger ser pænere ud uden en skarp overgang. Sørg derfor for, at overgangen mellem dine hårfarver ikke er skarp og tydelig, som den vil være med helt fladt og glat hår. Bløde, uregelmæssige overgange bidrager til, at man ikke i lige så høj grad lægger mærke til udgroningerne.

Tip: Prøv med en dyb skilning, og tilføj tekstur til håret i form af bølger eller krøller for ekstra bevægelse.

2. Brug en concealer til håret

Ja, du læste rigtigt. Lige som du kan få concealer til ansigtet, kan du også få det til håret. Med en farvet concealer kan du med et hurtigt fix fjerne de synlige udgroninger.

Tip: Vælg den farve, der passer bedst på den farvede del af håret for et naturligt look. Brug efterfølgende en børste til at rede håret ud med, så du blander farven i håret.

3. Brug tørshampoo

Hvis en concealer virker lidt for avanceret, kan du prøve at bruge en helt almindelig tørshampoo. Tørshampooen kan nemlig bruges til at sløre de kontrasterende linjer mellem din farvede hårfarve og din naturlige hårfarve.

Tip: Tørshampoo absorberer overskydende olie og giver samtidig volumen, hvilket nedtoner fremkomsten af ulige toner.