5 problemer, alle med tyndt hår kender

Det fine, skandinaviske hår byder desværre på en del udfordringer, men heldigvis vil disse råd løse alle dine fremtidige hår-struggles

Få kontrol over det tynde hår © Anna Stokland
1 / 6

Få kontrol over det tynde hår

Selvom det skandinaviske look er på mode, er det ikke altid sjovt at have fint, skandinavisk hår.

Det tynde hår er nemlig kilden til mange frustrationer, og især mangel på volumen er et stort irritationsmoment blandt mange danske kvinder.

Heldigvis findes der dog nogle få og simple tricks, som vil give dig redskaber til at klare selv de hår(d)este udfordringer

Første udfordring: Fladt hår
2 / 6

Første udfordring: Fladt hår

Vil du gerne have bare lidt tekstur i det tynde og flade hår, så vil en mouse eller en hårspray skabe det bedste resultat. Mange tyr til saltvandssprayen i mangel på fylde, men det tynde, skandinaviske hår har oftest brug for lidt mere hjælp.

Her vil mousse eller hårspray, der sprayes helt ind ved hårrødderne give et mærkbart og holdbart løft.

Rootlift volume, Lernberger & Stafsig hos Magasin.dk 189 kr.

Anden udfordring: Den tynde hestehale
3 / 6

Anden udfordring: Den tynde hestehale

Hvem drømmer ikke om en tyk, lækker hestehale? Virkeligheden er desværre en anden for mange af os med fint, skandinavisk hår. Mange ender med en tynd lille hestehale, men her er der heldigvis råd at hente i form af tørshampoo.

Vil du have en fyldig hestehale, så spray ikke kun tørshampoo i rødderne, men derimod i hele håret. Vælg enten en tørshampoo som er beregnet til netop din hårfarve elller en, der ikke giver hvide spor.

Efter du har fordelt tørshampooen, så red gerne dit hår efter for at sikre dig, at alle tørshampoo-spor er væk, og nyd derefter effekten, når du skal sætte din første fyldige hestehale.

Styling powder dry shampoo, Björn Axén hos Matas.dk 140 kr.

Tredje udfordring: Flyvske babyhår
4 / 6

Tredje udfordring: Flyvske babyhår

Som indehaver af tyndt hår, vil man naturligt have mere tendens til at have afknækkede hår på toppen af hovedet. Desværre kan disse være ret flyvske og irritere rigtigt meget – især hvis du går efter et glat og stramt hårlok.

Disse flyvske hår kan heldigvis tæmmes med en pudder- eller rougebørste og en hårspray.

Tag en ren og fyldig rougebørste og spray hårlak på den. Børst derefter de flyvske hår ned med din pensel. Denne metode fanger alle de små hår og giver et pænt og glat look.

Firm hold hairspray, Toni&Guy hos Matas.dk 110 kr. (før: 130 kr.) // Powder brush, Benecos hos Magasin.dk 99 kr.

Fjerde udfordring: Den skaldede skilning
5 / 6

Fjerde udfordring: Den skaldede skilning

Har du tyndt hår, har du desværre også meget synlige skilninger, især kan stramme fletninger give et indtryk af en næsten skaldet hovedbund – men bare rolig, der er hjælp at hente.

Du kan nemlig skjule den blottede skilning med makeup eller en spray specielt designet til dette formål. Påfør makeuppen med en pensel eller spray med farve på din skilning, som straks vil blive skjult.

Dette trick vil ikke bare give indtrykket af, at du har et smukt og mere fyldigt hår, men også give en frisure med en mindre blottet skilning.

Kardashian-søstrenes faste hårstylist, Jen Atkin, er også stor fan af denne metode og bruger den på alle sine kendis-klienter.

Hair Touch Up i dark blonde, L’Oréal professionel 130 kr. (forhandles hos udvalgte frisører)

Psst ... Her er alt, du skal vide, inden du fletter

Femte udfordring: At forsøge at fønne sig til fylde
6 / 6

Femte udfordring: At forsøge at fønne sig til fylde

Du har sikkert hørt, at det vil give mere fylde, hvis du tørrer dit våde hår med hovedet nedad, og derfor har du stået i timevis med håret nedad og har alligevel ikke kunne se den store forskel.

Faktisk vil du få et bedre resultat, hvis du bare blæser håret nedad med din føntørrer og sørger for, at håret er 100 procent tørt, inden du stopper føntørringen. For er der bare den mindste fugt tilbage i håret, vil det blive fladt og klaske sammen ifølge frisør Rie Gerner.

Electric Pink Hairdryer, Ghd 1.249 kr.

Psst ... Få endnu flere tips til at føntørre dit hår her!