5 råd, der giver smukt hår på under 1 minut
© Anna Stokland / Isabel Marant SS17

5 råd, der giver smukt hår på under 1 minut

Hvis du gerne vil have smukt og sundt hår, så handler det om at justere nogle enkle, men vigtige ting i hverdagen. Mærk øjeblikkeligt en forskel med disse tips

Vinterhalvårets kolde vejr gør dit hår tørt og umuligt, da det udtørrer både hårstrå og hårbund.

Scroll ned, og få de bedste tips til at undgå elektrisk hår og irriteret hovedbund.

Vask dit hår i koldt vand

Selvom tanken om et koldt eller lunkent bad ikke lyder særligt tillokkende, så vil det virkelig gøre en stor forskel for dit hår og din hud, som bliver udtørret af de lange, varme bade.

Prøv derfor at tænke over at forkorte din badetid og skrue gevaldigt ned for det varme vand.

Giv hovedbunden fugt

Det kolde vejr udenfor kan sammen med den varme og udtørrende radiatorluft indenfor, give en tør og irriteret hovedbund, hvilket giver problemer med skæl og kløe.

Giv derfor hovedbunden ekstra fugt ved at massere olie ned i hårbunden, lad det sidde så længe, som du har tid og overskud til. Vask det derefter ud i badet med din normale shampoo.

Du kan enten vælge en normal hårolie eller kokosolie, som du varmer op imellem håndfladerne, inden du masserer det godt ned i hovedbunden. Massagen vil også stimulere din hovedbund, hvilket betyder bedre hårvækst og dermed smukkere hår.

Vågn op med den perfekte frisure

Vil du gerne spare tid på at sætte håret om morgenen, så lav denne fletning aftenen før, sov med den, og så vil du vågne op med det perfekt hår a la Kate Moss.

Undlad at bruge shampoo i dine spidser

Mange af os vasker hele håret med shampoo, når vi går i bad, men oftets trænger spidserne slet ikke til at blive vasket.

Derfor er det en god idé at undlade at bruge shampoo i hårets længder, fordi det bare vil udtørre dit hår unødigt og give spaltede spidser.

Brug kun shampoo i hovedbunden, og dernæst balsam, som du både bør bruge i hovedbunden og i hårets længder.

Få renset ud

Sørg for at få renset hovedbunden for rester fra diverse stylingprodukter, som kan samle sig og lægge sig som en hinde over din hovedbund. Det kan give irritation og dårlige forhold for dine hårrødder, hvilket i værste tilfælde kan give nedsat hårvækst og dermed tyndt hår.

Derfor er det en god idé at give håret en udrensning med en dybderensende shampoo eller balsam beregnet til netop dette formål.
Serie expert nutri cleansing, L’Oréal Professionel hos Matas.dk 259 kr.