© Wenn.com

Alt, du skal vide, før du får pandehår

Overvejer du en frisure a la Alexa Chung? Vi har designet en tjekliste, så du kan finde ud af, om pandehår er noget for dig

Det er ikke svært at falde i fælden. Du ser et billede af Jane Birkin eller Alexa Chung og tænker straks: Jeg skal have pandehår!

Men i betragtning af, at pandehår formentlig er det mest fortrudte frisurevalg (lige med undtagelse af denne uheldige klipning) bør du sætte dig lidt ind i sagerne.

Derfor har vi samlet alt, du skal vide om pandehår, så du er klædt på til at træffe den rigtige beslutning.

Pandehår er en forpligtelse

Pandehår kræver meget vedligeholdelse, og kan tage lang tid at gro ud. Selv om pandehår ikke er lige så permanent som en tatovering, er det stadig en beslutning, du skal leve med i et stykke tid.

Din ansigtsform spiller en afgørende rolle

Pandehår dækker (sjovt nok) panden, og ændrer hele din ansigtsform. Derfor er det vigtigt, at du finder den type pandehår, som matcher dit ansigt.

Din hårtype spiller også ind

Hvis dit hår er til den tynde side, bør du gå efter jævnt pandehår – er dit hår derimod tykt, gør du klogt i at få en mere lagdelt klipning.

Bliv klippet hos en professionel

Selv om der findes smarte Youtube-videoer, som guider til selvklipning, så sørg for, at din pandehårsdebut bliver hos en uddannet frisør, der kan vejlede dig.

Køb masser af tørshampoo

Vi har en tendens til at røre meget ved vores pandehår, så det bliver hurtigere fedtet end resten af håret. Invester derfor i en god tørshampoo, som du kan bruge efter behov.

Vær parat til at ændre hele din hårrutine

Du bliver højst sandsynligt nødt til at sætte dit pandehår hver dag. Til gengæld giver klipningen masser af frisure.