Bella Hadid pandehår
© Wenn.com

Corona-isolation giver udskældt frisure fornyet popularitet

Selvom denne klipning er din frisørs værste mareridt, har det ikke stoppet kvinder som Bella Hadid i at prøve kræfter med det berygtede look.

I både udlandet og herhjemme har Corona vendt alting på hovedet – inklusive vores skønhedsvaner. De mange ugers isolation har tvunget folk ud i at gøre tingene selv, og nu har 2020's diy-bølge også affødt en ny frisure. Denne frisure er normalt bandlyst af alle frisører og skønhedsentusiaster, men danner nu præcedens for en ny æstetik, efter at kvinder som Bella Hadid har tilsluttet sig looket.

Hjemmeklippet pandehår

De sidste par måneders manglende adgang til frisører har nemlig fået en del frustrerede kvinder til at tage sagen, eller i dette tilfælde saksen, i egen hånd og klippe håret. Det er ikke en aktivitet uden mulige konsekvenser, da selv frisørerne kan have meget svært ved at hjælpe dig, når først håret er klippet skævt. Men det har ikke stoppet hjemmeklipningens popularitet, hvor særligt det selvskabte pandehår har fået stor opmærksom. Blandt andet lagde Bella Hadid en story op på Instagram, der viste, hvordan hun klippede sit eget pandehår. Nedenfor kan du se resultatet.

Også den fremadstormende spanske sangerinde Rosalía har ligesom Bella Hadid prøvet kræfter med et hjemmeklippet pandehår. Begge kvinder gik efter det enkle tynde pandehår, som nu danner præcedens for pandehårsmoden anno 2020.

Find inspiration online

Har du fået mod på selv at svinge saksen, kan du finde hjælp og inspiration på Youtube, hvor der er et bugnende udvalg af videoguides med folk, som viser, hvordan de selv klipper pandehåret. Husk dog, at når først du har klippet, er der ingen vej tilbage, men er du indforstået med risikoen, skulle der ikke være noget i vejen for selv at svinge saksen.

Et godt råd

  • Klip altid pandehår i tørt hår, da vådt hår strækker sig mere end tørt. Klipper du i vådt hår, kan du risikere, at pandehåret bliver kortere end ønsket, når det igen er tørt.
  • Det er vigtigt, at du sætter håret i den skilning, du plejer, inden du begynder at klippe.
  • Har du krøller, er det også meget vigtigt, at håret er tørt, ligesom at du aldrig bør glatte det, inden du begynder at klippe.
  • Det er en god idé at klippe krøllet pandehår med lodrette bevægelser. Det vil sige, at du hiver forskellige lokker frem, og klipper op i dem frem for at klippe håret lige over i ét saksetag.