hårfave bliver populær i 2018, og Kate Moss er inspirationen
© Wenn.com / Kate Moss for Oxfam

Denne hårfarve bliver 2018's store hit

Glem alt om platinblond. Der er kommet en ny og mere spændende trend, som er direkte inspireret af Kate Moss og de tidlige 90’ere

Med foråret kommer ofte en trang til fornyelse, og på det seneste har vi set drastiske hårforvandlinger, hvor flere vælger platinblond og kort hår.

Tendensen inden for hår ser ud til at ændre sig nu, da nye og opsigtsvækkende nuancer er begyndt at vinde frem, henholdsvis pink, røde og rosa hårfarver.

Psst ... Sådan afprøver du alle hårfarver uden at tage til frisøren

Det er en trend, som vandt frem i de tidlige 90’ere, hvor Kurt Cobain farvede sit blonde hår med den røde sodavand kool Aid og Kate Moss viste pink lokker på Chanels catwalk i 1994.

Pink hår føles måske ikke nyt, men den kraftige rosekvarts-pink, vi ser nu, er betydeligt mere iøjnefaldende end den subtile lyserøde hårfarve, der var fremme for et par år siden.

Tendensen med lyserødt hår startede i september, da den østrigske model Stella Lucia havde ladet håret farve i otte timer for at opnå den perfekte rosekvarts-nuance til Alexander Wangs SS18-show. Transformationen vakte stor opsigt, og senest har Kim Kardashian ladet sine isblonde lokker farve i selvsamme pink nuance.

Hvis du ikke er til lyserød eller pink, kan du også vælge at gå efter en rød hårfarve. Rødt hår er så småt ved at vippe blond af pinden, hvilket blandt andet ses på skuespiller Lucy Hale, hvis nye hårfarve består af røde striber.

På trods af det anderledes farvevalg, ser de røde og pink farver overraskende godt ud. Måske man skulle overveje at droppe de blonde toner til fordel for 2018's modige farvespektrum?