Hårkur olaplex hair perfector
© Anna Stokland

Denne hårmaske topper bestseller-listerne – vi forstår godt hvorfor

Oprindeligt kunne hårmærket kun fås i frisørsaloerne, men nu er det tilgængeligt for alle. Det kan aflæses i salgstallene.

Der findes (heldigvis) mange gode skønhedsprodukter på markedet, både danske og udenlandske, så vi har et væld af produkter at vælge imellem, når badeværelseshylden skal fyldes op. De mange mærker og produkter giver hård konkurrence på skønhedsmarkedet, og det betyder, at et produkt skal kunne noget helt særligt for at blive så populært, at det ender på listen over de mest solgte produkter.

Derfor er det lidt af en bedrift, at dette engang forholdsvist ukendte hårmærke på bare et par få år har opnået favoritstatus med en placering som bestseller på samtlige udenlandske webshops.

Frisørernes favorit

Mærket Olaplex har de seneste par år fået en solid fanskare. Det startede som et frisørsalonmærke, som kun kunne fås i forbindelse med professionelle behandlinger i frisørstolen. Herfra begyndte anbefalingerne at sive ud, da flere og flere oplevede, hvad en kur fra Olaplex kunne gøre for deres farvebehandlede hår. Olaplex har nemlig en god effekt på svækket hår, da produkterne er lavet til at genopbygge hårets nedbrudte svovlbindinger i hvert hårstrå ved hjælp af den patenterede molekyleingrediens Bis-aminopropyl diglycol dimaleate.

Olaplex startede derfor med at blive kendt som frisørernes professionelle hårkur, der kunne redde et kemisk farvet hår, og fik i den forbindelse kendte fans verden over såsom Gwyneth Paltrow, Kim Kardashian og Jennifer Lopez. Oprindeligt kunne produktet kun prøves i salonerne, men nu har man udvidet sortimentet til også at indbefatte produkter, som kan købes til hjemmebrug, herunder den hårkur, som nu er en bestseller på flere udenlandske hjemmesider.

Produktet Hair Perfector no. 3 har ifølge Whowhatwear været i topfem på listen over de bedstsælgende produkter på store webshops som Asos.com, Cultbeauty.co.uk, Feelunique.com og Beautybay.com.

Grunden til den store efterspørgsel på hårkuren er, at den, ligesom Olaplex' andre produkter, genopretter det skadede hår ved at forbinde hårets svovlbindinger, så du igen kan få blødt og glansfuldt hår. Denne hårkur er derfor ideel til dig med meget tørt eller kemisk skadet hår, men kan også bruges, hvis dit hår bare mangler styrke og fugt.

Sådan bruges den

  • Fordel den i tørt hår
  • Lad den sidde i ti minutter
  • Skyl den ud, og vask derefter håret som normalt