Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

glat-hår © Anna Stokland

Denne hårtype må du aldrig rede, når det er vådt

Er du også indehaver af denne hårtype, kan det have vedvarende konsekvenser, hvis du børster det, når håret er vådt.

Må, må ikke. Der er mange dogmer i skønhedsverdenen. Og måske har du hørt reglen om, at man aldrig må rede håret, når det er vådt? En regel, som siden er blevet udfordret, men har du denne hårtype, bør du nok holde fast i rådet om aldrig at rede håret, når det er vådt. Det kan nemlig have uoprettelige konsekvenser for dine lokker.

Pas på det glatte hår

Det er især dig med glat hår, som skal passe på med at rede i vådt hår, da det vil tage meget mere skade, end når du reder det tørre hår. Det skyldes, at det glatte hår giver børsten mindre modstand, når det er tørt end vådt, og dermed får du potentielt mange færre knækkede hår ved at rede det på denne måde.

Er dit hår derimod krøllet, vil det faktisk være en fordel at rede i vådt hår – vel og mærket med hårkur i – det det på grund af sin krøllede form giver børsten mere modstand, når du reder det i tør tilstand, frem for når det er vådt og mere fladt i strukturen.

Det gode råd

  • Kan du ikke undvære at rede det våde hår, så skal det altid være efter, du har brugt balsam eller endnu bedre: Imens du stadig har balsam eller hårkur i håret.
  • Har du krøller, bør du bruge en bredtandet kam, og har du glat hår, kan du med fordel benytte en såkaldt detangler-børste med bløde plastikhår.
  • Start med forsigtigt at rede hårets ender, og arbejd langsomt dine børstetag længere op mod toppen af hovedet.