© Anna Stokland

Derfor er denne prisvenlige investering vejen til sundere hår

Flere og flere mærker er hoppet med på vognen og har lanceret det produkt, som kan gøre en stor forskel for dit hår.

Står sundt hår på din ønskeliste, bør du tage et nærmere kig på din hovedbund. Jo bedre hovedbunden har det, desto bedre betingelser har dine hårsække nemlig for at gro stærke og tykke hårstrå. Er hovedbunden derimod i ubalance med for eksempel skæl, kan det på sigt påvirke hårrødderne og give indsnævrede hårsække, som over tid vil kultivere tyndere hårstrå.

Derfor er der god grund til at pleje hovedbunden, og en af tidens mest populære redskaber er vejen frem.

Hovedbundsmassage

Indenfor det seneste år har både udenlandske og danske hårbrands stået i kø for at lancere et helt særligt redskab: en scalp massager. Det er et redskab beregnet til hovedbundsmassage, så du selv kan give hovedbunden en velfortjent massage. Udover at det føles godt, er det også fordelagtigt for dit hår, hvis du for eksempel døjer med hovedbundsproblemer i form af skæl, fedtet hår eller inflammation. Masserer du med din scalp massager frigøres hårrødderne af eventuel tilstopning fra døde hudceller, skidt og ophobede produktrester. Bliver hårrødderne ofte tilstoppede, kan det påvirke din hårvækst og give ubalance i talgproduktionen, så du får mere fedtet hår.

Udover at eksfoliere sætter hovedbundsmassage også gang i blodcirkulationen omkring hårrødderne. Det skulle give mere ilt og næring til hårrødderne, som derfor får bedre betingelser for at gro stærke nye hårstrå.

Sådan gør du

For at det skal give god effekt, skal du helst massere mindst tre gange om ugen og gerne hver dag. Du bestemmer selv, om massagen skal ske i vådt eller tørt hår, da redskabets bløde silikonedupper kan fungere i både tørt hår og i det våde hår under bruseren. Massér hele hovedbunden i to til tre minutter. Er du meget grundig, kan du også en gang i mellem kombinere massagen med en scrub til hovedbunden, så de små skrubbekorn bliver fordelt ekstra godt. Husk at skylle håret grundigt bagefter.