© Johannes Huebl / Wenn.com

Derfor har du brugt din balsam helt forkert

Du har begået denne fejl, hver gang du har brugt balsam – og ifølge håreksperten har det store konsekvenser for dit hår

De fleste af os har hørt utallige gange, at balsam under ingen omstændigheder skal bruges i hovedbunden, fordi den vil fedte og tynge håret, og vi har derfor troligt kun puttet en anelse fugtende balsam i hårets længder.

Men ifølge Johan Hellström, som er frisør og direktør for et af Sveriges mest succesfulde hårbrands, Björn Axén, er der en sejlivet myte, at man ikke skal bruge balsam i hovedbunden.

Hvorfor skulle man bruge balsam i hovedbunden?

Da Johan Hellström fortalte Costume, at alle burde bruge balsam i hovedbunden, reagerede vi, ligesom du sikkert også gør, med en vis skepsis.

Johan Hellström forklarede det ved at spørge undertegnede om, hvorvidt jeg nogensinde vil vaske mit ansigt uden at påføre fugtende creme bagefter, hvilket jeg selvfølgelig svarede nej til. Derefter spurgte han, om der var forskel på den hud, jeg havde i hovedbunden og den i ansigtet, og dette måtte jeg jo flovt svare nej til og kunne straks se logikken i, at hovedbunden skal fugtes på samme måde, som du ville fugte din ansigtshud.

Bliver håret mere fedtet?

Da Costume spurgte, om det virkelig kunne passe, at håret ikke ville blive fedtet, holdt Johan Hellstöm (hår)dnakket fast i, at håret ikke ville blive mere fedtet eller tungt – så længe man huskede at give sig god til at skylle balsammen ud igen og resultatet skulle give bedre og mere fugtet hår, fordi hovedbunden og hårrødderne endelig får den fugt, de har så godt af.

Virker det?

Undertegnede satte sig straks for at teste dette, og jeg har nu ved de sidste mange hårvaske brugt balsam i hele håret, som jeg har masseret godt ned i hårbunden og derefter skyllet grundigt ud, og til sidst givet længderne lidt hårolie i det håndklædetørre hår.

Mit hår er hverken blevet fedtet eller tynget, men ser til gengæld dejligt fugtet ud, så fra nu af, vil jeg ikke længere frygte balsammen, men i stedet forkæle min hovedbund med en god omgang fugt, hver eneste gang jeg skal vaske hår.

Psst ... Vil du gerne have hår som Alexa Chung, så find hendes største hårhemmelighed her