© Anna Stokland

Derfor har du sundere hår, hvis du bor i Skandinavien

Ifølge håreksperten er der en særlig grund til, at kvinder, som bor i Skandinavien, har meget at være taknemmelige for på hårfronten.

Sundt og stærkt hår står formentligt på de flestes ønskeliste uanset hårfarve eller hårtype. Når håret ikke opfører sig, som det skal, er der faktisk også grund til bekymring, fordi ligesom huden, afslører vores hår ofte noget om vores generelle sundhed og velbefindende. Dit hårs udseende og evne til at vokse sig langt påvirkes mindst lige så meget af livsstil og kost som af genetik, forklarer grundlægger af Hårklinikken og Lead Researcher, Lars Skjøth, og det giver én særlig fordel for kvinder bosat i Skandinavien.

Med 28 års erfaring i forskning af kvinders hårtab og arbejde med klienter i både Danmark og lande som Saudi Arabien og senest USA har Lars Skjøth efterhånden hjulpet kvinder fra alle steder i verden med at få et sundere hår. Derfor har vi spurgt ham, hvor han mener, at danske kvinder placerer sig på skalaen over sundt hår sammenlignet med kvinder fra resten af verden?

Ret godt viser det sig. Det kommer måske som en overraskelse, men her i Norden har vi ganske sundt hår, fortæller Skjøth:

“ Skandinaviske kvinder ligger ret godt på kurven over sundt hår, fordi de generelt spiser meget sundere end kvinder fra andre dele af verden. Samtidig er vores jord i Norden rig på flere næringsstoffer end mange andre steder i verden. Derfor får vi nemmere flere gode næringsstoffer igennem vores kost, hvilket også hjælper vores hår.”