Zara
© Wenn.com

Dette smarte trick afslører, om dit hår er sundt

Vil du gerne vide, om dit hår er beskadiget eller sundt, så følg dette trick, der både er billigt og nemt at udføre

Drømmer du om sundt og misundelsesværdigt hår? Så kræver det både en god hårbørste til at børste lokkerne med, korrekt føntørring og den rigtige kost. Hvis du allerede kender til disse gode råd, men alligevel vil teste om dit hår er sundt, har vi her fundet et virkelig let trick til dig.

Sådan gør du:

Tag et par hår fra dit hoved. Sørg for både at tage fra toppen, bunden, højre og venstre side.

Hårene skal derefter ned i en skål eller et glas med vand.

Hvis hårene flyder, er dit hår sundt og har lav porøsitet, men hvis de derimod synker til bunds, betyder det, at dit hår har en høj porøsitet.

Hvad er porøsitet?

Porøsitet er dit hårs evne til at absorbere fugt. En lav porøsitet betyder, at dit hår er modstandsdygtigt over for fugten, mens en høj porøsitet betyder, at dit hår absorberer meget fugt. Håret absorberer væsken hurtigt, fordi det er svækket, hvilket resulterer i, at dit hår kan blive kruset eller sammenfiltret i fugtigt vejr.

Hvis du har porøst hår, kan det eksempelvis skyldes skader fra tidligere kemiske processer. Heldigvis kan du pleje hårstråene med proteinholdige produkter med blandt andet soja- eller silkeproteiner. Protein reparerer den skadede hårstruktur, og giver håret dets glans tilbage.

Derudover skal du sørge for at vælge hårprodukter, som ikke er fugtighedsbevarende, eftersom disse vil lukke det yderste lag af håret (kuticula) og dermed forhindre håret i at optage fugt.

Hvis du vil have flere gode råd til velplejet hår, så læs vores 5 råd til smukt hår på under 1 minut her, eller lær at tæmme dine hvirvler i håret her.

MERE FRA COSTUME