Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Sådan får du langt hår hurtigt © Wenn.com

Sådan får du det lange hår, du drømmer om

Vores hår vokser gennemsnitligt en centimeter om måneden, så det kan tage sin tid at få langt hår. Læs her, hvad du kan gøre for at få håret til at vokse lidt hurtigere.

Drømmer du om langt hår? Det kan tage sin tid at få, da vores hår gennemsnitligt vokser en centimeter om måneden – og har dit hår og din hovedbund ikke de optimale forhold til at skabe nye stærke hårstrå, kan der faktisk gå endnu længere tid, førend du får dit lange drømmehår. Heldigvis er der mange ting, du kan gøre for at give dit hår de bedste betingelser til at vokse sig langt og sundt. Ligeledes er der også mange uvaner, der kan hæmme din hårvækst. Jo før du lærer at undgå dem, desto hurtigere får du det lange hår, du drømmer om.

Vi har samlet de vaner, du med fordel kan lave om på, hvis du vil hjælpe det lange hår på vej.

Langt hår © Anna Stokland
1 / 10

Du lader ikke håret hænge løst

Undlad at sætte håret op, når det er vådt. Det kan give dig hovedbundssvamp og kløe og forringer hårets betingelser for at gro. Desuden kan elastikker slide på hårets ender, og derfor øges chancen for knækkede spidser, hvis du konstant sætter håret op.

Langt hår med pleje
2 / 10

Du glemmer at pleje dit hår

Regelmæssig brug af en mild og genopbyggende shampo og beskyttende balsam gør for håret, hvad rens og dagcreme gør for din hud. Derudover hjælper det med at holde huden i hovedbunden ren og sund – og jo sundere din hovedbund er, desto bedre betingelser har dit hår for at vokse sig langt.

OLAPELX
Bond maintenance shampoo no. 4
239 kr.

OLAPLEX
Bond maintenance conditioner no. 5
239 kr.

Få klippet hår hver anden måned for langt hår
3 / 10

Du undlader at klippe dit hår regelmæssigt

Det lyder måske selvmodsigende, men vil du have langt hår, bør du få klippet håret jævnligt, så tørre spidser og udpinte dele af håret ikke spalter. Er hårets ender spaltede, kan spaltningen nemlig bevæge sig længere op ad hårstrået, og gøre, at det svækkede hårstå knækker. Det er derfor en god idé at få en jævnlig studsning af spidserne, som minimum hver fjerde måned. Er spidserne sunde og klippet lige over, vil håret også syne længere, end hvis længderne er tyndslidte og ujævne.

Drop extensions, hvis du vil have langt hår © Gorunway.com
4 / 10

Du bruger extensions

Du kan med fordel undgå hårextensions, som bliver vævet eller flettet ind i dit hår. Det konstante træk fra det ekstra hår kan forårsage arvævshårtab, fordi hårsækkene dør eller indskrænkes.

hair-volume-tablets
5 / 10

Du tager ikke kosttilskud til at få langt hår

Langt hår kan også hjælpes på vej med et kosttilskud, der er målrettet hår. I kosttilskud til håret vil der oftest indgå de vitaminer, som hjælper til at fremme hårvækst i hovedbundens hårsække. Det finder du for eksempel i New Nordic hårvitaminer, som i år fejrer ti års jubilæum.
Mærket har netop delt resultatet af et klinisk studie med 60 kvindelige forsøgspersoner, der allerede efter to måneder havde fået tykkere hår og flere nye hårstrå takket være New Nordics hårvitaminer, der kan fås som søde vingummier eller som piller.

NEW NORDIC
Hair volume
225 kr.

Langt hår
6 / 10

Du får ikke slappet nok af

En stresset hverdag eller manglende søvn kan påvirke dine hormoner. Er der ubalance i hormonerne, kan det kan medføre hårtab, for stor talgproduktion eller forringelse af hårets kvalitet, vækst og udseende. Husk derfor at passe på dig selv, og sæt tid af til at slappe og restituere. Ifølge Lars Skjøth, Lead Researcher og grundlægger af Hårklinikken, er en stresset livsstil generelt en af de største grunde til fremskyndet hårtab hos kvinder. Han forklarer følgende:

“Jeg har studeret kvindehår de seneste 28 år, og det er min erfaring, at næsten alle kvinders hår tynder ud. Det sker ofte så gradvist, at de ikke selv lægger mærke til det, før de har tabt en betydelig mængde. Vi har for eksempel lige påbegyndt et nyt studie i hårtab. Ud af 100 kvinder i alderen 20 til 70 år viste det sig, at det kun var fem til syv procent, som havde et minimalt hårtab. Faktisk havde over halvdelen af deltagerne halvtreds procent udtynding, og ikke en eneste kvinde havde nul procent udtynding. Den form for hårtab, der rammer de fleste kvinder, er en arveligt og hormonelt betinget udtynding. Ens livsstil kan enten være med til at udskyde eller aktivere hårtabet før tid. Det er ofte hormonelle påvirkninger, som sætter gang i hårtabet, hvilket kan udløses af manglende søvn eller stress. Derfor kan to enæggede tvillinger i princippet have forskellige grader af hårtab alt efter livsstil.”

HÅRKURLANGTHÅR © LANGT HÅR
7 / 10

Du springer hårkuren over

En hårkur som denne fra Briogeo fugter hårstråene og giver styrke, så håret får en mindre ru overflade. Det betyder mindre sammenfiltrerede knuder og færre knækkede hårstrå. Vil du gøre noget godt for håret, så husk at bruge din hårkur en til to gange om ugen.

BRIOGEO
Don’t despair, repair! - deep conditioning mask
339 kr.

497_image_1_v2_hero © GHD
8 / 10

Du føntørrer ikke dit hår med kold luft

Undgå at bruge varm luft, når du føntørrer dit hår. Det får hovedbunden til at producere ekstra talg for at beskytte sig selv, og det kan på sigt give komplikationer for din hovedbund og får hårsækkene. Derfor bør du holde hårtørrerens koldluftsknap inde, når du tørrer dit hår, og kan du ikke undvære varmen, så tænk over, at holde temperaturen så lav som muligt, da varmen også giver skader på dine hårstrå.

GHD
Hårtørrer
1.500 kr.

Langt hår med pagehår i forskellige længder © Wenn.com
9 / 10

Du kender ikke til den klipning, der får håret til at syne længere

Får du klippet håret, således at det er længst foran, giver det en illusion af, at hele håret er længere, end det rent faktisk er.

LANGT HÅR
10 / 10

Du skåner ikke hovedbunden, når du bruger produkt i håret

Hårfarvemidler og stylingprodukter som lak, gelé, mousse og voks skal bruges i håret og ikke i hovedbunden. Samme regel gælder, når du skal have farvet hår. Prioritér at få det gjort hos en frisør, og bed om ikke at få farven i hovedbunden. Til gengæld vil din hovedbund takke dig, hvis du bruger et serum beregnet til at fremme hårvækst. Prøv for eksempel hårserummet fra M2 Beauté, som er brandet, der også har skabt serummer til at give øjenvipperne vokseværk.

M2 BEAUTÉ
Hair activating serum
950 kr.