Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Sådan får du langt hår hurtigt © Wenn.com

Disse fejl begår du i jagten på langt hår

Vil du også have tykt, langt hår? Vi guider dig til, hvad du skal og ikke skal gøre for at få længere hår.

Drømmer du om langt hår? Det kan tage sin tid, da vores hår gennemsnitligt vokser en centimeter om måneden. Og hvis du ikke behandler dit hår optimalt, udskyder du måske processen.

Heldigvis er der mange ting, du kan gøre for at give dit hår de bedste betingelser for at blive langt og sundt, men der er også mange ting, du kan gøre, som muligvis hæmmer din hårvækst.

Og jo før du lærer at undgå det, desto hurtigere får du det lange hår, du drømmer om.

Vi har samlet alt det, du helst skal undgå, hvis du vil hjælpe det lange hår på vej.

Langt hår? Så lad håret hænge løst © Gorunway.com
1 / 11

Du lader ikke håret hænge løst

Lad være med at sætte håret op, når det er vådt. Det kan give dig hovedbundssvamp og kløe og forringer hårets betingelser for at gro.

Desuden kan elastikker slide på hårets ender, og derfor øges chancen for knækkede spidser, hvis du konstant sætter håret op.

Langt hår med pleje
2 / 11

Du glemmer at pleje dit hår ofte

Regelmæssig brug af en mild og genopbyggende shampoo og beskyttende balsam gør for håret, hvad rens og dagcreme gør for din hud.

Derudover hjælper det med at holde huden i hovedbunden ren og sund – og jo sundere din hovedbund er, desto bedre betingelser har dit hår for at vokse sig langt.

Bond maintenance shampoo no. 4, Olaplex hos Magasin.dk 229 kr. // Bond maintenance conditioner no. 5, Olaplex hos Magasin.dk 229 kr.

Få klippet hår hver anden måned for langt hår
3 / 11

Du glemmer at klippe dit hår regelmæssigt

Det lyder måske selvmodsigende, men vil du have langt hår, bør du få klippet håret jævnligt, så tørre spidser og udpinte dele af håret ikke flosser og slider yderligere på resten af håret.

Det kan virke næsten angstprovokerende at overgive sig til frisørens saks hveranden måned, men i længden kan det betale sig, da du på den måde ikke risikerer pludselig at skulle klippe lange længder ødelagt hår af.

Drop extensions, hvis du vil have langt hår © Gorunway.com
4 / 11

Du bruger extensions

Undgå hårextensions, som bliver vævet eller flettet ind i dit hår. Det konstante træk fra det ekstra hår kan forårsage arvævshårtab, så hårsækkene dør – for altid.

great-hair-p9z6nlfx9pmlz3aixvsuww
5 / 11

Du tager ikke kosttilskud

Langt hår kan også hjælpes på vej med et kosttilskud, der er målrettet hår. Vitavivas Great hair complex indeholder blandt andet B-vitamin, der styrker håret. Tag en kapsel dagligt.

Great hair complex, Vitaviva 373 kr.

Slap af, stres ned, og få flot hår © Unsplash.com / Anthony Tran
6 / 11

Du slapper ikke nok af

Stress, markant vægttab på kort tid, lynslankekure og faste har en negativ indvirkning på dine hormoner. Det kan medføre hårtab, for stor talgproduktion og forringelse af hårets kvalitet, vækst og udseende.

Langt hår med hårkur © Lookfantastic
7 / 11

Du bruger ikke hårkur

En hårkur som Philip Kingsleys Elasticizer øger hårets elasticitet med styrkende proteiner og fugtbevarende ingredienser og hjælper i kampen mod knækkede hår.

Elasticizer, Philip Kingsley hos Lookfantastic 107 kr.

497_image_1_v2_hero © GHD
8 / 11

Du føntørrer ikke dit hår med kold luft

Undgå at bruge varm luft, når du føntørrer dit hår. Det får hovedbunden til at producere ekstra talg for at beskytte sig selv og kan forringe din hårkvalitet. Derfor bør du altid holde hårtørrerens koldluftsknap inde, når du tørrer dit hår.

Hårtørrer, Ghd 1.500 kr.

Langt hår med pagehår i forskellige længder © Wenn.com
9 / 11

Du kender ikke til tricks, der får håret til at syne længere

Få klippet dit hår i forskellige længder, mens du venter på, at det vokser sig langt. Hvis det er længst foran, giver det en illusion af, at hele håret er længere, end det rent faktisk er.

Bedste hårkur til langt hår fra Kiehl's
10 / 11

Du skåner ikke hovedbunden, når du bruger produkter

Hårfarvemidler og stylingprodukter som lak, gelé, mousse og voks skal bruges i håret – ikke i hovedbunden.

Samme regel gælder, når du skal have farvet hår. Sørg for at få det gjort hos en frisør, og bed om ikke at få farven i hovedbunden.

Til gengæld vil din hovedbund takke dig, hvis du et par gange om ugen masserer et serum eller en shampoo, der indeholder essentielle olier, ind i rødderne. Det giver håret optimale betingelser for at vokse sig tykt og langt.

Magic elixir hair restructuring concentrate, Kiehl's hos Magasin.dk 180 kr.

Spis dig til langt hår © Gorunway.com
11 / 11

Du spiser ikke med henblik på at pleje dit hår

Plej dit hår indefra med frugter og grøntsager, som knaser (de har et højt fiberindhold), få en varieret mængde protein (især hvis du er vegetar), spis essentielle fedtsyrer fra fisk og koldpressede olier, og drik op til to liter vand om dagen.

Denne artikel blev første gang udgivet i juli 2018 og er sidenhen blevet opdateret ad flere omgange.

Mere om Hår? Få Costumes nyhedsbrev