Sådan finder du den blonde hårfarve, der passer til dig
© Anna Stokland

Find den blonde hårfarve, der passer til dig

Platin, blorange, balayage – overvejer du også at give dit hår en sommermakeover? Bliv guidet til at finde præcis den farve, som vil få det bedste frem i dig

Det er vigtigt at klæde sig efter sin kropstype, og på samme måde er det vigtigt at vælge en farve og frisure, som passer til dig og dit udtryk.

Der findes et hav af muligheder, når du skal vælge den rigtige nuance. Seneste trend i stjerneland er blonde lokker, og senest fik Cara Delevingne farvet sit hår platinblond.

Hvis du drømmer om at gå sommeren i møde med blond hår, præsenterer vi her en række faktorer, du skal være opmærksom på, inden du lader dig farve.

Hudtone

Indledningsvist skal du finde ud af, om din hud har kolde eller varme undertoner. De kolde undertoner er defineret af pink eller røde nuancer, mens varme undertoner er mere ferskenfarvede, gule og gyldne.

En nem måde, hvorpå du kan du kan bestemme din hudtype, er ved at kigge på blodårerne på dit håndled. Fremstår de blålige, har din hud kolde undertoner, og fremstår de grålige, har du varme undertoner.

Når du kender din farven på din hud, handler det om at vælge en hårfarve, der har de modsatte undertoner.

Kolde undertoner Hvis din hud har kolde undertoner, skal du gå efter varme nuancer. Farver i karamel-, smør-, og honningnuancer vil klæde dig.

Varme undertoner Omvendt skal du gå efter de kolde farver, hvis din hud har varme undertoner. Tænk askeblond samt cremede og hvide nuancer.

Sådan finder du den blonde hårfarve, der passer til dig
© Wenn.com

Sundt hår

At farve hår er som bekendt ikke den bedste hårkur. Derfor er det vigtigt at overveje, om dit hår kan tåle en platin blond affarvning. Din nye frisure kan nemt falde til jorden, hvis dit hår ser usundt og uplejet ud.

Øjenfarve

Øjenfarven er også en vigtig faktor at have med i overvejelserne, når du skal farve dit hår. Tag en snak med din frisør om, hvilken nuance, der går bedst til dine øjne.
Det gode ved blonde farver er, at de heldigvis klæder de fleste øjne, du skal bare finde den, der passer bedst til dig.

Naturlig blond

Hvis du ønsker et naturligt udseende hår, bør du gå efter bløde striber i forskellige nuancer. Det er også en god måde at vurdere, om hårfarven vil klæde dig, og hvilken farveretning, du skal gå i.

ALT DET, DU IKKE VIL GÅ GLIP AF