fletning fletninger til langt hår og mellemlangt hår
© Copenhagenfashionweek.com

Fletninger: Flotte og nemme frisurer

Denne fletning giver ikke bare en cool opdatering af hverdagsfrisuren, men gør det også muligt at udskyde hårvasken en dag mere.

Fletninger er i år blevet set på både internationale og danske catwalks. Det er primært de små fletninger, som dominerer mode- og skønhedsverdenen, men der er også plads til en stor fletning, hvor det lange hår er samlet højt på hovedet. En af de allerstørste fordele ved fletninger som frisure er, at den giver dit hår et helt nyt udtryk, og samtidigt skjuler et eventuelt fedtet hår eller afværger hårkrisen på dage, hvor håret er kruset og uregerligt. Det er faktisk en fordel at have fedtet hår frem for helt nyvasket, da det fedtede hår er meget nemmere at flette i, hvilket kun gør fletningen endnu mere favorabel i en travl hverdag.

Vil du være med på årets store flettetrend og samtidigt lære et par tricks til at få det bedste ud af en dårlig hårdag, guider vi nu til sæsonens mest populære fletninger, som du kan flette, uanset om du har langt hår, mellemlangt eller kort hår.

Skolepige flet

Fletning på alexa chung hår og frisure
© Wenn.com

En af årets største tendenser indenfor fletninger er de to helt simple skolepigefletninger. Denne fletning stiller næsten ingen krav til fingerfærdighed, og her behøver du hverken at kunne flette franske fletninger eller hollandske fletninger. Er du førstegangsfletter, er dette derfor en nem begyndelse. Denne type fletning er desuden også pæn til dig med pandehår, fordi det giver frisuren et cool 1960'er-præg som set på Alexa Chung nedenfor.

Sådan fletter du håret:

 • Start med at dele håret i to med en midterskilning.
 • Saml de to dele i hver deres sektion i nakken, flet dernæst to ens fletninger, der fæstnes med to diskrete elastikker eller farverig hårpynt, alt efter hvilket udtryk du ønsker.

Små fletninger i langt og kort løst hår

fletninger langt hår og frisure med kort hår
© Anna Stokland

En af sæsonens største overraskelser er, at de små fletninger i noget af det ellers løse hår, har fundet vej tilbage til catwalken og gadebilledet. Dette er en trend, som alle kan være med på, uanset om man har krøller, glat hår, langt, mellemlang eller kort hår. Da looket blev vist hos Max Mara, havde modellerne med kort hår og page også fået flettet små fletninger i håret på lige fod med de langhårede modeller. Du bestemmer selv, om de små fletninger skal placeres tilfældigt rundt omkring i det løse hår, eller om de skal sidde i hver sin side af det allerforreste hår. Sidstnævnte er en smart løsning, hvis det forreste hår er en anelse fedtet, da dette i så fald bliver pænt skjult i de to fine fletninger.

Sådan fletter du håret:

 • Tag en lille tot og flet fra hårtoppen og ned til hårets længder.
 • Fæstn derefter den lille fletnings ende med en gennemsigtig plastikelastik eller med hårlak for et mere organisk men knap så holdbart look, da den lakerede ende formentligt vil trevle op i løbet af en lang dag.

En stor fletning i langt hår

På trods af at den store fletning måske er den nemmeste at sætte, kan den med den rette teknik se utroligt imponerende ud. Med denne fletning er det desuden kun en fordel at have fedtet hår, da det gør det lettere at skrabe håret stramt tilbage. Desto strammere det forreste hår er, desto mere elegant bliver frisuren, uanset om du vælger at lave en midterskilning eller at skrabe alt håret lige tilbage uden skilning.

Sådan fletter du håret:

 • Start med at redde håret ud for eventuelle filtrede knuder.
 • Bestem dig derefter for, om fletningen skal sættes med en midterskilning, hvilket betyder at den skal samles på baghovedet og ikke på toppen af hovedet, som hvis du vælger et tilbageskrabet look.
 • Vælger du midterskilning, samler du blot håret i nakken og laver en stor fletning herfra.
 • Vælger du den tilbageskrabede styling, skal alt håret skrabes tilbage i så høj en hestehale som muligt. Vend eventuelt hovedet nedad for bedre at kunne placere hestehalen på hovedets højeste punkt.
 • Saml derefter håret med en stram gennemsigtig elastik.
 • Dernæst skal du blot flette den store hestehale i en samlet fletning, og samle enderne med en elastik.
 • Kig dig nu i spejlet, og læg eventuelle afstikkere i det forreste hår ned med hårlak. Et godt tip er at spraye hårspray på en tandbørste eller makeupbørste, som du derefter fejer hen over de små strittende hår. Når alle strithår er lagt pænt ned, kan fletningen komme til sin ret, og vil passe lige så pænt til hverdag som til fest.

Fransk fletning

Er du en mere avanceret fletter, kan du kaste dig ud i et par franske fletninger. Laver du to i det forreste hår, som samler alt håret, er det desuden den bedste måde at gemme et fedtet eller kruset hår af vejen. Med denne frisure gør det desuden heller ikke noget, at fletningen er lidt rodet at se på, da det bryder det pæne look og giver frisuren lidt mere kant, hvorfor det også kun er en fordel, hvis håret er lidt mere filtret end normalt.

Sådan fletter du en fransk fletning

Er du i tvivl om, hvordan man fletter en fransk fletning, er en videoguide den bedste hjælp. Vi har fundet et godt bud nedenfor, som guider dig igennem den franske fletning. Husk hårlak, rigeligt med elastikker og god tålmodighed.