hårfarve der er 2018's populæreste
© Anna Stokland

Frisøren guider: 2018's mest populære hårfarve

Er du klar til at vinke farvel til sidste års foretrukne nuance?

Hvilke hårfarver vil præge danskernes tur til frisøren i 2018?

Vi har taget en snak med frisør og medejer af salonen Freund, Salli Anderschou, om tidens største farvetendenser. Og det ser ud til, at nogle af sidste års kendinge må vige pladsen for nye og spændende nuancer.

Psst ... Sådan afprøver du alle hårfarver uden at tage til frisøren

Hvad bliver sommerens mest populære hårfarve?

“Jeg tror, vi vil se mere til de gyldne nuancer hos blondiner såvel som brunetter. Det betyder ikke, at det platinblonde hår, der har været meget eftertragtet sidste år, er helt ude, men vi kommer til at se mindre til det. Den nye, gyldne farve kaldes alt fra dirty blonde, cream soda blonde til golden blonde. Kært barn har mange navne, og farven er heller ikke helt klart defineret, men tendensen peger mod en naturlig blond nuance, der trækker mere til den varme side og væk fra de kolde og askefarvede toner. Tænk gylden kornmark.”

Er der nogle farvetendenser fra 2017, som fortsætter i år?

“Vi er ikke færdige med de mørkere rødder og udgroninger eller balayage og babylights, som er de bløde, lyse striber i håret, men striberne bliver varme i stedet for kolde. Denne type farve er både mere holdbar og skånsom for håret end eksempelvis den platinblonde afblegning. Da udgroninger er en del af looket, skal farven ikke vedligeholdes så ofte. Det samme gælder for de lyse, gyldne farver i længderne, der ikke bliver ødelagt af solens stråler på samme måde som platinblond. Dog skal du stadig huske at beskytte mod solens stråler, fordi for meget sol kan gøre dit hår tørt, og ødelægge de finere nuancer i en farvning.”

Platinblond hår på Karlie Kloss

Ifølge frisør Salli Anderschou kommer vi til at se mindre platinblondt hår til fordel for flere gyldne og varme nuancer med mørke udgroninger.

© Anna Stokland

Ser vi andre spændende farvetendenser i 2018?

“Shimmer og metalliske farver: Væk med det matte, og ind med farver, der funkler. Matte askblonde og lettere støvede pastelfarver har længe været fremme, men ligesom inden for makeuppen, vil vi nu se mere glimmer og glød. Det kan opnås med en professionel farvning, eksempelvis har L’Oréal lanceret en kollektion kaldet Color addict shimmer med nogle enormt flotte nuancer til både brunetter og blondiner. Og så skal vi ikke være så forskrækkede for at bruge shinesprays, hvor mine favoritter er fra Kevin Murphy. Der er både en tilkolde og varme hårfarver. De er enormt nemme at bruge, og stik imod hvad mange tror, giver de ikke fedtet hår.”