Genialt tip giver dig den perfekte hårvask

Hvis du kender dette uundværlige tip, er det faktisk muligt at vaske håret hver dag uden at slide på det.

Skal, skal ikke.
I mange år har det kørt en debat, som ikke vedrører livets store spørgsmål, men som alligevel har fået en del hårentusiaster til tasterne: Skal man, eller skal man ikke vaske håret hver dag? Nogle sværger til aldrig eller i hvert fald kun at vaske håret en gang om ugen, imens andre helst vil vaske det hver dag. Er du til sidstnævnte løsning, bør du læse med her for at blive klogere på tricket, som gør det muligt at vaske håret hver dag uden at slide unødigt på det.

Daglig hårvask giver uden tvivl følelsen af friskt hår, men varmt vand og skummende shampooer kan give tørt hår. Især i hårets længder. Men har du det bedst med at vaske håret ofte, eller gør træning det nødvendigt at vaske håret dagligt, kan det gøres uden at slide unødigt.
Det har skønhedsredaktør Marie Alkestrup erfaret efter et besøg hos Hårklinikken, hvor Lead researcher og grundlægger af Hårklinikken, Lars Skjøth, delte et smart tip i forbindelse med hårvask.

Han råder til, at du begynder med at gøre længderne af håret vådt og derefter fordeler balsam i længderne. Tænd nu bruseren, og stik toppen af hovedet ind under vandet, men hold længderne ude. Fordel derefter shampoo som normalt på toppen af hovedet, og skyl det ud, imens du stadig holder længderne ude af bruserens stråler. Dernæst kan du bade som normalt, men prøv at beholde balsammen i håret så længe som muligt, og skyl først længderne som det sidste, så håret kan nå at suge godt med fugt til sig.

Hvorfor er det smart?
Ved at vaske håret på denne måde får du rengjort hovedbunden og den nogle gange fedtede hårtop, men slider ikke unødigt på længderne, som alligevel ikke behøver så hyppig vask som hovedtoppen. Shampoo kan nemlig slide, ligesom at varmt vand også udtørrer, og ved at bruge denne metode bliver længderne udsat mindst muligt for begge dele.

Bliver dette din foretrukne vaskemetode fremover, minder Lars Skjøth om, at du en gang om ugen gerne må huske at vaske hele håret godt igennem med shampoo.