Smertefulde hestehaler er værre, end du tror: Hårtab og tyndt hår
© Anna Stokland / Balmain SS16

Grunden til, at opsat hår gør ondt er værre, end du tror

Hvis du har håret oppe lige nu, løsner du det formentlig efter at have læst denne artikel

De fleste kender nok følelsen af at have ondt i håret, når den stramme hestehale eller knold løsnes sidst på dagen. Det værker og føles som om, at selve håret gør ondt, men i virkeligheden stammer smerten fra dine hårsække, og den kan have store konsekvenser for dit hår.

Psst ... Se hvilke 3 overraskende ting, din hårfarver afslører om din sundhed

Ifølge Dr. Angela Lamb, dermatolog ved Institute of Family Health i USA, stammer smerten efter opsat hår fra de nerveender, som er fæstnet til hvert hårstrå:

“Hårsækken indeholder nervereceptorer, og hele dit hår er en del af nervesystemet, så når du sætter det op, vil det lægge et pres på nerveenderne, som sidder i hårrødderne, der er omgivet af hårsækken,” fortæller hun til Huffingtonpost.com.

Når håret har været oppe i et stykke tid, vil det ifølge Dr. Lamb vænne sig til en bestemt retning, og når det tages ned, stimuleres hårsækkenes nerveender igen, hvilket er årsagen til, at håret føles ømt.

Derfor kan ømt hår føre til hårtab

Desværre er smerte ikke den eneste konsekvens ved at belaste hårets nerveender. Ifølge Dr. Angela Lamb vil du ved gentagen opsætning af håret øge risikoen for hårtab.

Det er selvfølgelig ikke ensbetydende med, at du fremadrettet ikke kan have opsat hår. Dog kan du med fordel variere dine opsatte frisurer og undlade helt stramme opsætninger.

MERE FRA COSTUME