© Anna Stokland

Hestehalens nemme alternativ, du skal prøve nu

Hestehalen er nok de flestes go-to frisure, men er du træt af det klassiske look, er her nogle alternativer, som giver hestehalen nyt liv.

Hestehalen er og bliver en favorit til både kort og langt hår, når håret skal væk fra ansigtet i en travl hverdag. Derfor ender det ofte i den samme hestehale – og det er en skam, for der findes utallige alternativer til hestehalen, som er lige så nemme at sætte. Nogle gange kan noget så enkelt som en ny type elastik eller en lille ændring af din skilning give hestehalen et helt nyt udtryk.

Søger du inspiration til nye udgaver af den klassiske hverdagsfrisure, har vi samlet en række gode bud på, hvordan du giver hestehalen en smuk opdatering.

1. Hestehale med scrunchie

Den bløde stofeleastik fra 90’erne er gået fra håbløst umoderne til at være fast inventar i skuffen med håraccessories. Det er gode nyheder for dit hår, da den er langt mere skånsom end en normal elastik, og så giver den en øjeblikkelig transformation af din normale hestehale. Vil du skrue op for effekten, kan du gå efter en overdimensioneret scrunchie som set nedenfor.

2. En høj, stram hestehale

Den stramme hestehale på toppen af hovedet kan bruges i både mellemlangt og langt hår. Den giver et festligt udtryk og har tilmed den sidegevinst, at ansigtet får et lille naturligt ‘løft’, hvorfor det er også er en god frisure til en træt mandag morgen. Når du skal sætte den høje hestehale, er et godt tip at samle håret i en elastik og derefter spraye med en hårspray på en tandbørste, som bruges til at lægge de små babyhår ned.

3. En lang, lav hestehale

For at opnå længde har du måske brug for extensions, men frisuren giver også et elegant look uden meget langt hår. For at skabe det glatte look, skal du også finde glattejernet og hårsprayen frem. Start med at rede håret godt igennem, og glat derefter det hele. Del dernæst håret i en sideskilning, og saml det i en hestehale så langt nede i nakken som muligt. Brug gerne en diskret elastik for at bibeholde det minimalistiske udtryk. Afslut med hårlak, og læg eventuelle afstikkere ned med hårspray på en tandbørste eller pudderbørste.

4. Ananas-looket

Hvis du er en den heldige indehaver af krøller, er denne frisure et oplagt valg. Bind dit hår op i en løs og ultrahøj hestehale, træk hårtotterne frem, og lad krøllerne hænge frit og tilfældigt rundt om dit ansigt.

5. Hestehale med bobler

En af de hurtigste opdateringer af hestehalen kræver blot et par ekstra hårelastikker. Lav en normal hestehale, tilføj derefter flere elastikker med lige meget mellemrum mellem hver. Til sidst trækker du forsigtigt ud i hver sektion af håret for at skabe en bobbel-effekt.

6. En elegant hestehale

Du kan nemt give din hestehale et elegant udtryk ved at benytte dig af det ældste (og bedste) trick i bogen: Tag en tot af håret, og vikl den rundt om hårelastikken, så elastikken bliver skjult. Når totten er snoet rundt om elastikken, skal den fæstnes med en hårnål, som du kan forsøge at skjule ved at stikke den ind i hestehalens bund lige under elastikken. Afslut med hårspray omkring den snoede tot.

7. Hestehale med sløjfe

Find et smukt bånd i din lokale stofforhandler – vælg gerne en flot farve eller et markant materiale som velour eller fløjl – som bindes om din hestehale.

8. Hestehale med midterskilning

Med en tydelig skilning fremstår hestehalen mere som en velovervejet frisure end en hurtig løsning på vej ud ad døren. Brug en kam, så du er sikker på, at din skilning bliver snorlige.

9. Stramt wetlook

Det våde tilbagestrøgne look går ofte igen på catwalken under både danske og udenlandske modeuger, da den minimalistiske styling giver et tidløst og elegant udtryk. Kopiér designernes foretrukne frisure til hverdag eller fest ved at fordele gelé i håret, og skrab det derefter tilbage i en hestehale, som fæstnes med en diskret elastik.

10. Med pandehår og sideskilning

På det seneste er både danske og udenlandske kvinder begyndt at style pandehåret i en dyb sideskilning, alt imens resten af håret er skrabet tilbage i en høj hestehale.

11. Løs hestehale med tørklæde

Udover at være en pæn opdatering af hestehalen, er dette også den absolut mest skånsomme måde at sætte håret op på, da det hverken hiver i hovedbundens hårrødder eller strammer om hårets slidte længder. Dog skal du forberede dig på, at tørklædet kommer til at glide lidt ned i løbet af dagen, og derfor skal strammes en gang i mellem. Vil du øge holdbarheden, så tilføj lidt tørshampoo i længderne af håret, som gør hårets overflade mindre glat og giver tørklædet mere at hæfte sig til.