Hår og Danmarks bedste frisører.
© Wenn.com

Sådan holder du liv i lokkerne, mens landets frisører holder lukket

Her er frisørens bud på, hvordan dit hår kommer bedst muligt ud på den anden side – og måske endda endnu sundere end før Danmark (næsten) lukkede ned

I en tid hvor vi alle går hjemme, er det ikke bare vores sociale liv, der er på lavt blus, men også vores skønhedsvaner. Lige nu kan man hverken komme til ansigtsbehandlinger eller endnu vigtigere: frisøren. Dårlige hårdage er naturligvis det mindste offer i en tid, hvor det vigtigste er at passe på hinanden. Men er du alligevel ved at være lidt desperat over dit hårs tilstand, så læs med her, hvor vi har rådført os medfrisør og medejer af salonen Freund, Salli Anderschou. Salli guider til, hvordan du kommer ud på den anden side med hår, som måske endda er sundere og pænere, end før Danmark (næsten) lukkede ned.

Hvad skal man gøre, hvis ens hår desperat trænger til et besøg i frisørstolen?

“Uanset, hvor meget det end måtte krible i fingrene, må du ikke tage køkkensaksen frem. Modstå enhver trang til at klippe håret derhjemme, bare fordi du lige har set en Youtube-tutorial. De færreste kan lave en pæn klipning på sig selv – ikke en gang dygtige frisører. Hvis først du har klippet i håret, risikerer du at stå på den anden side af isolationstiden med ødelagt hår, som vil tage meget lang tid at få pænt igen. For eksempel kan dårligt klippede etager eller skævt pandehår tage mere end et halvt år at gro ud igen.”

“Har du farvet eller slidt hår, bør du ikke sætte håret op i en stram, snoet knold.”

Har du nogle gode råd til, hvordan man kan vende hjemmetiden til ens (hårs) fordel?

“Brug tiden derhjemme til at give dit hår en velfortjent ferie fra alt, hvad der hedder styling og varme i form af glatte- eller krøllejern. Husk også at pleje med hårkure. Nu, hvor man har masser tid, er der ikke nogen undskyldning for ikke at få brugt en hårmaske mindst en gang om ugen. Jeg synes, at man skal gå all in og bruge nogle af de masker, som skal sidde i håret hele natten. Er man til det, kan man også lave sin egen hårkur ud af nogle gode olier, som kan virke i håret natten over. Min favorit er Purely Professionals hårkur Hair repair 2, som kan sidde i håret hele natten”

Har du et godt tip til en hjemmelavet maske?

“Brug olier med små molekyler, så olien trænger ordentligt ind i håret. Det nytter ikke noget at tage rapsolien fra køkkenskabet. Den vil bare lægge sig uden på håret og fedte frem for at pleje.”

For de fleste betyder hjemmehår at sætte håret op i en fedtet knold, men det fraråder du på det kraftigste, at man gør. Hvorfor?

“Har du farvet eller slidt hår, bør du ikke sætte håret op i en stram, snoet knold. Når håret både er strakt mere, end det kan tåle, og samtidigt fæstnes med en stram elastik, som sidder og gnaver, kan man være sikker på at få knækkede hårstrå – hvilket jeg har set hos mange af mine kunder. Flet i stedet håret i en løs fletning, som du skal samle med en blød elastik eller scrunchie. Det ser ikke nødvendigvis smart ud, men det er rigtigt godt for dit hår.”

Hvad gør man i denne tid, hvis man har brug for at få opfrisket sin hårfarve?

“Jeg har virkelig tænkt meget på dem, som har fået helfarve, og nu gerne vil til frisøren for at få farvet deres udvoksninger. Her er mit bedste råd at være tålmodig, da jeg ikke kan råde til, at man selv prøver at farve håret derhjemme. Forsøg desuden at bevare din hårfarve i længere tid ved ikke at slide på den. Det betyder, at du skal skærme håret fra solen, da den lysner og ændrer din hårfarve. Husk også at vaske med farvebevarende eller fugtende shampoo, og undgå skælshampooer samt dybderensende vask, som modsat slider på farven.”

Et god råd til dem, som vil støtte sin frisør i en tid, hvor I ikke kan have åbent?

“Køb et gavekort. Vil man støtte de små saloner, der har knap så tjekkede hjemmesider som de store kæder, så skriv direkte til ejeren af salonen, og spørg hvordan man køber et gavekort. Det er jo synd, hvis det kun er de store frisørsaloner, som overlever denne omgang – så husk også at støtte lokalt.”