© Anna Stokland

Sådan undgår du elektrisk hår

Efteråret og faldende temperaturer giver både tørt hår og endnu værre: elektrisk hår. Men med dette nemme råd kan du let komme elektrisk hår til livs.

Efterår og vinter er lig med elektrisk hår. Efterårets komme betyder nemlig lavere temperaturer, vamsede sweatre – og når vi kommer nærmere vinteren – strikkede huer og halstørklæder. Det er en kombination, som gør håret en del mere uregerligt, da det oftest vil reagere ved at stritte og knitre, hver gang hue og halstørklæde kommer af og på.

Når håret bliver elektrisk, skyldes det først og fremmest, at koldt vejr udtørrer håret, ligesom det gør med vores hud, og når håret mangler fugt, vil det reagere med mere statisk elekticitet, end når det er fugtmættet.

Heldigvis kan du dæmpe det elektriske hår med følgende råd, som du kan begynde på allerede nu, og dermed gå efteråret i møde med en del mere medgørligt hår.

Fugt

Dit tørre hår skriger på fugt, og du skal derfor huske balsammen ved hver eneste hårvask og at bruge en god hårkur mindst en gang om ugen.

Det er også være en god idé at prøve at vaske dit hår lidt mindre, så håret kan få lov at beholde sit eget beskyttende lag. Du kan også sætte ekstra ind med en god leave-in-balsam, som du bruger i det våde hår efter badet.

Tør det rigtigt

Efter din hårvask er det vigtigt, at du tørrer håret forsigtigt og ikke giver det en ordentlig frotté-rusketur med håndklædet, fordi det vil kun fremme den statiske elektricitet.

Tørrer du håret med en føntørrer, så husk at bruge et varmebeskyttende produkt, så du ikke udtørrer dit hår unødigt.

Det kan også være en god idé at afslutte med koldt luft for at lukke hårstråenes skællag, så håret bliver glattere, hvilket giver mindre friktion, samtidigt med at lukkede skællag holder bedre på fugt, end når hårstråene står åbne.

Psst ... Få den ultimative guide til at tørre dit hår rigtigt lige her

Hårspray

En fugtende hårspray kan også være behjælpelig til at holde de flyvske hårstrå på plads. Forsøg at finde en, der ikke indeholder alkohol, da det kan øge udtørringen af dit tørre hår.

Fugt on the go

Hav gerne et fugtende produkt med i tasken til at gnide i hårets længder, når det begynder at flyve rundt. Her kan en helt almindelig fugtighedscreme eller håndcreme faktisk gøre underværker.

Sørg for at varme produktet godt op i dine håndflader, og fordel derefter en lille mængde svarende til en mandel i dit flyvske hår.

Red håret

Brug din hårbørste hver aften. Når du reder håret med børstetag fra hovedbunden og ud i længderne, redes hudens naturlige olieproduktion væk fra hovedbunden og ud i håret. På den måde holdes hovedbunden ren i længere tid, og du får gratis fugt til håret i form af hovedbundens naturlige sebum-produktion.