scrunche giver sundt hår
© Anna Stokland

Få sundere hår med scrunchies

Modebilledet bugner af farverige håraccessories, men scrunchies er ikke blot til pynt – de er også gode for dine lokker

Hvis dit hår er slidt skyldes det ofte kendte syndere som skrap hårfarve og daglig brug af varme stylingredskaber. Men slidtage kan også være en reaktion på små dårlige hverdagsvaner, såsom at sætte håret op med den forkerte elastik.

Almindelige hårelastikker sætter sig ofte fast i håret, hvilket både kan skyldes det lille stykke metal, som samler enderne, og materialer, der ikke egner sig til at bruge i håret. Det resulterer dagligt i knækkede hår, der på sigt vil blive til mere synlig slitage og gøre det svære at få langt hår.

Derfor er det gode nyheder for dit hår, at scrunchien har fået fornyet popularitet denne sommer. Den velkendte stofelastik er nemlig langt mere skånsom, da den hverken filtrer sig sammen med håret eller har metalender, der knækker håret.

Hvis budgettet er til det, bør du investere i en scrunchie lavet af silke, da det glatte materiale giver minimal friktion, når det kommer i kontakt med håret.

En scrunchie er desuden det bedste valg, hvis du vil sætte håret op i en høj knold om natten og vågne op med bløde bølger næste dag.

En scrunchie i håret

En blød scrunchie er klart at foretrække frem for almindelige elastikker, hvis du vil beskytte dit hår imod daglig slitage.

© Anna Stokland

Næste gang, du sætter håret op med en scrunchie, så prøv at lægge mærke til, hvor lidt det slider. Efter længere tids brug, kan du derfor glæde dig over, hvor mange knækkede hår du potentielt har sparet dig selv for takket være sommerens accessory.