Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

hår balm og hårkur © Anna Stokland

Slidte spidser? Ny hårtrend kan være løsningen

Er håret slidt og kruset, er frisørens saks ofte den eneste løsning, men et helt nyt slags hårprodukt kan måske give håret lidt længere levetid fremover.

Er spidserne slidte og tørre, kan de travle morgener pludseligt blive endnu mere prøvende, fordi håret ikke længere vil sidde, som det plejer. Har du nu flere dage i træk måtte erkende, at håret godt kunne trænge til en kærlig overhaling, kommer denne oftest i form af en tur til frisøren, hvor de slidte spidser bliver klippet af. Men er du ikke helt klar på at sige farvel, er der heldigvis kommet en helt ny type produkt, som giver slidt hår nyt liv.

Hårbalm

I dag findes der et hav af produkter til at fugte og holde hårets længder pæne, heriblandt balsam, leave in-balsam eller hårkur – og i år udvides denne kategori med en helt ny type produkt: Hårbalm.

Det ser ud til at være en stigende tendens i skønhedsbranchen med hårbalm, da flere mærker har lanceret en udgave dette efterår. Hårbalm skal modsat din normale balsam eller hårkur påføres i det tørre hår, hvor det skal sidde hele natten eller bruges som en kur i omtrent en halv time.
Blandt andet har danske HairLust og franske Sisley netop udvidet deres sortiment med en hårbalm, og endnu flere hårmærker kommer formentligt til at følge trop.

Hårbalm minder mest af alt om en lækker balm til kroppen, og man lokkes derfor til at smøre den på de tørre ben, men den skal altså i hårets længder, som får et ordentligt skud fugt. Lader du den virke hele natten, er håret markant blødere og ser mere velplejet ud, når du har været i bad og vasket den fede balm ud.

Grunden til at hårbalms er blevet så populære er, at den består af en blanding af de bedste egenskaber fra hud- og hårpleje, og fordi den netop bruges i det tørre hår, ligesom man ville bruge en creme på huden, fortyndes dens effekt ikke af vand, som det sker, når man bruger en almindelig hårkur i vådt hår.

hårbalm
Screen-Shot-2020-09-07-at-16.28.00

Hvem vil have glæde af hårbalm?

Hårbalm er et smart sos-produkt til dig med meget slidte spidser, men også til alle med krøllet hår, fordi denne hårtype oftest er meget porøs og trænger til endnu mere fugt end andre hårtyper, så det ikke kruser eller knækker. For mange vil dette produkt bogstaveligt talt også falde på et tørt sted efter sommeren, hvor håret har brug for ekstra hjælp efter sol og saltvand, så det krusede hår kan dæmpes med masser af fugt, når du hver- eller hveranden uge går i seng med fed balm i håret.

Mere om Hår? Få Costumes nyhedsbrev