hår balm og hårkur
© Anna Stokland

Slidte spidser? Dette produkt kan være løsningen

Er håret slidt og kruset, er frisørens saks ofte den eneste løsning, men dette hårprodukt kan måske give dit hår lidt længere levetid fremover.

Er spidserne slidte og tørre og håret kruset, kan de travle morgener pludseligt blive endnu mere prøvende, fordi håret ikke længere vil sidde, som det plejer. Har du nu flere dage i træk måtte erkende, at håret godt kunne trænge til en kærlig overhaling, kommer denne oftest i form af en tur til frisøren, hvor de slidte spidser bliver klippet af. Men er du ikke helt klar på at sige farvel, er der heldigvis kommet en type af produkt, som giver slidt hår nyt liv.

Hårbalm

I dag findes der et hav af produkter til at fugte og holde hårets længder pæne, heriblandt balsam, leave in-balsam eller hårkur – og også det mindre kendte produkt hårbalm.

Det ser ud til at være en stigende tendens i skønhedsbranchen med hårbalm, da flere mærker har lanceret en udgave siden efteråret 2020. Hårbalm skal modsat din normale balsam eller hårkur påføres i det tørre hår, hvor det skal sidde hele natten eller bruges som en kur i omtrent en halv time.

Hårbalm minder mest af alt om en lækker balm til kroppen, og man lokkes derfor til at smøre den på de tørre ben, men den skal altså i hårets længder, som dermed får et ordentligt skud fugt. Lader du den virke hele natten, er håret markant blødere og ser mere velplejet ud, når du har været i bad og vasket den fede balm ud.

Grunden til, at hårbalms er blevet så populære, er, at de består af en blanding af de bedste egenskaber fra hud- og hårpleje, og fordi de netop bruges i det tørre hår, ligesom man ville bruge en creme på huden, fortyndes dens effekt ikke af vand, som det sker, når man bruger en almindelig hårkur i vådt hår.

Hvem vil have glæde af hårbalm?

Hårbalm er et smart SOS-produkt til dig med meget slidte spidser, men også til alle med krøllet hår, fordi denne hårtype oftest er meget porøs og trænger til endnu mere fugt end andre hårtyper, så det ikke kruser eller knækker. For mange vil dette produkt bogstaveligt talt også falde på et tørt sted i løbet af sommeren, hvor håret har brug for ekstra hjælp efter sol og saltvand, så det krusede hår kan dæmpes med masser af fugt, når du hver- eller hveranden uge går i seng med fed balm i håret.