© Anna Stokland

Denne simple hårfarve bliver måske sæsonens mest populære

Blond eller brunette? Med hårfarven, som lige nu kan ses på kendte kvinder som Hailey Bieber og Kylie Jenner, behøver du ikke at vælge.

Denne sæson ser det ud til, at den blonde hårfarve for første gang i lang tid må se sig slået i popularitet. Flere kendte blondiner har nemlig allerede vendt deres originale hårfarve ryggen til fordel for en helt særlig hårfarve, som på trods af sit meget simple udtryk ser ud til at løbe med al opmærksomheden denne sommer.

Brun møder blond

Senest har Gigi Hadid og Hailey Bieber, to modeller som længe har været kendt for deres blonde hår, ladet deres velkendte blonde lokker forvandle til brune. Gigi med lidt mere røde nuancer, Hailey med kølige toner, og det er sidstnævntes hårfarve, som nu er inspiration for en ny trend ved navn 'mushroom hair'. Det hedder den, fordi den køligt brune hårfave minder om den, du finder på brune champignoner. Det er dog ikke kun blondiner, der har skiftet over til den populære nuance – også Kylie Jenner, hvis udgangspunkt oftest er helt sort hår, har også netop fået farvet håret i den champignon-inspirerede nuance.

Farven opnås i sammenspillet med en brun grundfarve, som får et køligt skær ved hjælp af lyse, kolde highlights. Lidt ligesom den farve der opnås, når det brune hår bliver naturligt lysnet af solen. Er du allerede brunette, kan dette look opnås forholdsvist simpelt hos frisøren ved hjælp af kolde highlights, som du enten kan få lavet i hele håret, ligesom du kan vælge kun at få afbleget et par få striber omkring ansigtet.

Er du blondine, men har overvejet at prøve kræfter med en mørkere hårfarve, er dette look også en god overgangsfrisure, da du på grund af de lyse striber stadig får lidt af det blonde udtryk.

Sådan bevarer du de kolde nuancer

Da det er de kolde toner, som dominerer denne frisure, er det godt at investere i en såkaldt lilla shampoo, som er med til at tone dine highlights i en kold nuance, når du engang har forladt frisørsalonen.