Tyndt hår: Fund og tips til fint hår
© Anna Stokland

Tips og fund til fint hår

Er du træt af glat hår, som er svært at sætte og har nemt ved at fedte? Her finder du tips og forslag til gode produkter i alle prislejer

Glat og fint hår er svært at sætte og har nemmere ved at fedte end andre hårtyper.Det skyldes, at hovedbundens naturlige fedtstof ikke møder nogen modstand, men frit kan bevæge sig ned langs håret.

Hvis du vasker håret meget ofte,kan du ende i en ond cirkel, hvor hovedbunden overproducerer fedtstof, fordi den bliver udtørret. Prøv at finde en balance, hvor du vasker det omkring hver anden eller tredje dag.

Det er selve dine hårstrå, der er tynde og glatte, så du kan reelt sagtens have masser af hår på hovedet, selvom det er fint. Faktisk har kvinder med typisk skandinavisk hår ofte et større antal hårstrå end dem med for eksempel kraftige krøller – det har de af den enkle årsag, at der er plads til flere, når de ikke fylder så meget.

Hårets tynde diameter og glatte opbygning gør heldigvis også, at håret ikke er specielt sårbart over for skader udefra, så det kan for det meste godt tåle al den styling, der skal til for at få det til at se ud af lidt mere. Samtidig betyder finheden, at håret både føles og ser blødere ud.

Læs med nedenfor, hvor vi giver dig de bedste tips til, hvordan du giver dit hår et volumenboost.

1. Føn og blæs

Føntørreren er din mest holdbare genvej til fylde. Kom mousse eller volumen-spray ved rødderne af fugtigt hår, sving hovedet nedad, og føntør. Bagefter kan du tæmme flyvehår med serum eller hårspray og voilá – kraftigt hår.

2. Klip fylden ind

Du skal ikke forsøge dig med saksen selv, men næste gang du sidder i frisørstolen, så bed din frisør om at klippe dit hår i varierende længder og etager. Det vil få det til at se ud af mere, og så gør en god klipning det også lettere for dig at sætte håret.

3. Spar på stylingen

Pas på med at gå amok i volumengivende stylingprodukter – det kan nemt have den modsatte effekt. Hvert produkt, du bruger, gør håret lidt tungere, så det bliver endnu sværere at få det til at fylde. Tommelfingerreglen er to produkter ad gangen.

4. Prøv en toupering

Toupering er en hurtig og nem måde at få håret til at syne af mere, men gør det ikke hver dag, da det slider på det. Løft en lok, og kør børsten ned mod rødderne cirka fra midten og nedefter. Red det øverste hår let, så touperingen dækkes, og lad håret hænge løst, eller sæt det op.

5. Køb de rigtige produkter

De to vigtigste ting i en finthåret kvindes hårskab er hårpudder og teksturspray. Hårpudder drysses sparsomt ved hårets rødder – herefter kan du køre fingrene igennem for øjeblikkelig fylde. Teksturspray minder om tørshampoo, men er knap så pudret. Den gør håret mere råt, så det fylder mere og nemmere kan sættes.

6. Brug let pleje

Tunge hårkure er ikke et hit i fint hår. Hold dig til balsam, og brug kun, hvad der svarer til en to-krone i de nederste længder og i spidserne. Du kan også vælge en let leave-in balsam, men begræns dig med sprayen, så det ikke fedter.

7. Start fylden i badet

Gå efter shampoo, der lover volumen. Det er ikke muligt at gøre håret kraftigere ved at vaske det, men nogle typer pleje kan give struktur og nærmest få hårstråene til at svulme op, så de fylder mere

Fund til fint hår

Fund og tips til fint hår

Shampoo

Luksus

De naturlige ekstrakter giver håret lettest mulig pleje, så det får en sundhed og fylde, der både kan ses og mærkes – uden at håret klasker sammen.

Bamboo abundant volume shampoo, Alterna hos Smukkere.dk 225 kr.

Budget

Teknologien i denne shampoo får hvert hårstrå til at svulme en lille smule op, så hele håret virker kraftigere.

Elvital fibralogy shampoo, L’Oréal hos Matas.dk 18 kr.

Fund og tips til fint hår

Hårpudder

Luksus

Volume creator er selve hårpudderet, mens Pennello er påføringspenslen. Penslen frigiver pudderet, som du blot børster på lige der, hvor håret trænger.

Pennello og volume creator, Davines 470 kr.

Budget

Der er ikke mange gram pudder i, men det er nok til lang tids brug. Du skal nemlig kun bruge en ganske lille smule, før dine hårrødder rejser sig i den vildeste volumen.

Mé massive powder, IdHair 129 kr.

Fund og tips til fint hår

Teksturspray

Luksus

På en måde er Kérastases spray fuldstændig usynlig i håret, fordi den ikke efterlader nogen spor, men den rodede volumen, den skaber, kan sagtens ses.

V.I.P. volume in powder, Kérastase hos Matas.dk 255 kr.

Budget

Den tørre konsistens giver et øjeblikkeligt løft der, hvor du bruger den. Koncentrér sprayen ved rødderne, så stivelsespartiklerne kan give rodet struktur og mat fylde.

Rough texturiser, Toni & Guy hos Matas.dk 130 kr.

Fund og tips til fint hår

Letvægtspleje

Luksus

Hvis du holder af luksus, bør du unde dig selv (og dit hår) et brusebad med Shu Uemuras balsam. De absolut ypperligste ingredienser giver lokkerne maksimal næring i vægtløs form.

Muroto volume pure lightness conditioner, Shu Uemura hos Nordicfeel.dk 379 kr.

Budget

Proteiner og mineraler fra havet giver håret styrke, spændstighed og elasticitet, så det bliver stærkt nok til at vokse sig kraftigere.

Volumizing lightweight conditioner, Björn Axén 125 kr.

FÅ MERE AF ALT DET, DU IKKE VIL GÅ GLIP AF