Her er stueplanten, der kurerer urenheder: Aloe vera
© Anna Stokland

Her er stueplanten, der kurerer urenheder

Den både pynter og har en helende effekt på urenheder og solskader. Se, hvilken plante, du skal investere i – og lær, hvordan du bruger den

Der er mange gode grunde til at indtænke grønne planter i din indretning. Planter er både gode for dit indeklima, pæne at se på – og kan tilmed give dig smukkere hud. Her tænker vi særligt på aloe vera-planten, som nok er det tætteste, du kommer på hudpleje i en potte.

Psst ... Her er tre produkter, til dig som vil bekæmpe voksen akne

Derfor er aloe vera et vidundermiddel for huden

Aloe vera-planten er rig på antioxidanter i form af både vitamin a, c og e, hvorfor den virker antiinflammatorisk og dulmer rød og betændt hud.

Den grønne plante indeholder også vitamin b2 og bc, zink og magnesium, som gør den velegnet til at reparere huden efter en solskoldning eller til at hele sår.

© Pexels.com

Aloe vera bekæmper urenheder

Udover at besidde antiinflammatoriske egenskaber indeholder aloe vera også enzymet bradykinin, som minimerer den rødme og inflammation, der opstår omkring dine urenheder.

Aloe vera slår derfor urenhederne ned, og indeholder også den ingrediens, der bliver fremhævet af eksperter, som det bedste middel imod urenheder og tilstoppede porer. Aloe vera er nemlig en naturlig kilde til salicylsyre, der har en fedtopløsende effekt på det skidt og olie, som har samlet sig i hudens porer, hvilket både giver sorte porer og betændte urenheder.

Går du op i din hud, er aloe vera-planten den oplagte stueplante, som er nem at holde og sagtens kan klare, at du brækker et par grene af, når behovet skulle opstå for at smøre huden med den geléagtige saft.

MERE FRA COSTUME