Franske skønhedsvaner og franske apotekermærker
© Wenn.com

3 skønhedshemmeligheder, alle franske kvinder kender

Bliv klogere på de franske kvinders vej til smuk hud, og lær, hvordan deres skønne vaner kan blive en del af din hverdag

Verden over beundres de franske kvinder for deres elegance, skødesløse hårog skønne hud. Den smukke hud er oftets resultatet af nogle helt bestemte skønhedsrutiner, som vi danskere kan lære meget af. Derfor har vi samlet de tre bedste tricks og hemmeligheder, som du med fordel kan lade dig inspirere af.

Psst ... Sådan sparer du plads i toilettasken - og budgettet

Undgå rens med vand fra hanen

Som dansk kvinde er dette trick særligt værd at skrive sig bag øret, fordi det danske grundvand består af såkaldt hårdt vand. Det vil sige, at vores vand er meget kalkholdigt, og det høje indhold af kalk kan være med til at udtørre og irritere ansigtshuden unødigt. Gør derfor som de franske kvinder, og rens makeup og skidt af med en vatrondel, rensevand eller rensemælk, som ikke kræver brug af vand. Giv derefter ansigtet et pift med eksempelvis Thermal spring water fra Avène – en favorit hos mange franske kvinder.

Træn ansigtet

Herhjemme er vi begyndt at få øjnene op for præcis, hvor effektiv en ansigtsmassage er for både hudens sundhed og glød. I Frankrig har den daglige ansigtsmassage længe været en del af rutinerne, og prioriteres i samme grad som motion af kroppen.

Ved at massere ansigtshuden stimuleres bindevævet og blodcirkulation sættets i gang, hvilket giver øjeblikkelig glød, og på sigt en sundere hud. Massagen kan gøres med hænderne eller ved hjælp af en gua sha, og du kan finde inspiration til massagen her.

Skånsom hudpleje

Ligesom de franske kvinder er kendt verden over, har også de franske apotekerprodukter opnået stor anerkendelse blandt skønhedsentusiaster. Apotekernes produkter er en stor del af de franske kvinderes skønhedsvaner, og produkterne er som oftest milde og plejende uden skrappe og aktive ingredienser.

Heldigvis er mange af de lækre apotekerbrands såsom Avéne, Bioderma og Caudalie også tilgængelige i Danmark, hvorfor du nemt kan inkorporere dem i dine daglige rutiner.